Miercuri, 12 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente De la Cooperativ Gusti la Planeta Gusti, dezbatere la MTR

De la Cooperativ Gusti la Planeta Gusti, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Lansand o "baterie" de intrebari, Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 9 octombrie 2018, de la ora 18.00, la Clubul Taranului, la o dezbatere in jurul romanului Efectul fluturelui, o docu-fictiune tesuta in jurul unui fenomen real nu indeajuns cunoscut: echipele regale studentesti, una din epifenomenele Scolii Sociologice de la Bucuresti, din deceniul 4 al secolului trecut. Asa cum este, unilateral si insuficient cunoscut, prin omisiunea fenomenului Dimitrie Gusti si discipolii sai, tot interbelicul romanesc.
Si iata intrebarile: ajuta fictiunea la cunoasterea/imblanzirea, acceptarea realitatii sau mai mult le incurca? Sunt prea multe documente pentru a putea reconstitui istoria recenta, asa cum sunt prea putine pentru a o reconstitui pe cea veche? Are fiecare epoca adevarul ei? Este nevoie de filtre colective pentru a cladi o identitate de grup? Care sunt riscurile aceste constructii?
Invitati: Theodora-Eliza Vacarescu, sociolog; Odilia Rosianu, jurnalist cultural; Angelo Mitchievici, scriitor; Ionut Butoi, sociolog; Doina Jela, autoarea cartii.
Participantii vor putea achizitiona cartea Efectul fluturelui de Doina Jela, publicata in acest an la Editura Polirom.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.