Joi, 13 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Timpuri pe harta. Povestea unui proiect inedit la Muzeul Hartilor

Timpuri pe harta. Povestea unui proiect inedit la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Joi, 18 octombrie, de la ora 18:00, sunteti invitati la intalnirea ce va marca finalul proiectului Timpuri pe harta. Cu acest prilej, o parte dintre hartile restaurate pe parcursul acestor luni vor fi prezentate intr-o miniexpozitie, beneficiind de un mobilier si de un sistem de iluminare special creat in acest scop. La acest eveniment intrarea este libera.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi a derulat in perioada iunie - octombrie 2018 un proiect inedit in mediul muzeal din Romania, ce a vizat sensibilizarea publicului la problemele patrimoniului cultural. Proiectul Timpuri pe harta a oferit participantilor interactiunea cu lucrari de patrimoniu si accesul "in spatele usilor inchise", pentru a descoperi activitati mai putin cunoscute publicului, dar esentiale pentru obiectele expuse. Acesta este un proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, organizat de Muzeul Hartilor in contextul celebrarii Anului European al Patrimoniului.
In cadrul proiectului au avut loc 6 intalniri, in care au fost prezenti peste 90 de participanti - elevi, studenti, membri ai comunitatii locale, care au aflat o parte dintre secretele hartiei si ale procesului de restaurare chiar de la specialisti conservatori si restauratori, si-au exersat abilitatile de detectivi deslusind urme si amprente pe hartile vechi si au urmarit etape ale pregatirii lucrarilor pentru expunere.
Pe blogul realizat in cadrul proiectului timpuripeharta.muzeulhartilor.ro, puteti descoperi informatii interesante si utile despre conservarea hartiei si pastrarea documentelor, despre hartile din muzeu, precum si testimoniale ale participantilor la programe.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.