Sambata, 15 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Enigma culturilor cargo, conferinta la MTR

Enigma culturilor cargo, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 25 octombrie 2018, de la ora 18.30, la Clubul Taranului, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Radu Umbres, antropolog in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, va vorbi despre Enigma culturilor cargo. Soc cultural si opacitate cognitiva.

De la inceputul secolului 20, sute de societati melaneziene neolitice s-au lansat intr-o imitatie a culturii vestice. Totusi, practicile lor au fost aparent irationale. Pentru a primi misteriosul "cargo", bastinasii au injghebat avioane de lemn si aeroporturi, au inceput sa isi stranga mainile si sa tina flori in glastre, precum europenii, sau sa organizeze parade militare, toate folosind tehnologia neolitica. In aceste conditii, cum s-a raspandit oare crestinismul ca ritual si credinte asociate cu culturile "cargo" in Melanezia?
Radu Umbres imbina perspective din antropologia cognitiva si cea social-culturala pentru a raspunde la aceasta intrebare.
Prezentarea propune o explicatie bazata pe intersectia dintre mecanisme psihologice evoluate pentru imitatia culturala si structuri de putere si cunoastere specifice contactului cultural intre puterile coloniale si colonizati.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.