Sambata, 25 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Corneliu Baba. Confesiuni. 1944-1965, o noua expozitie la MNAR!

Corneliu Baba. Confesiuni. 1944-1965, o noua expozitie la MNAR!

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita in perioada 2 noiembrie 2018 - 28 februarie 2019 la expozitia Confesiuni. 1944-1965 dedicata lui Corneliu Baba, unul dintre marii maestri ai scolii romanesti de pictura. Deschisa la parterul Galeriei Nationale, expozitia este prilejuita de aparitia volumului cu acelasi titlu publicat prin grija doamnei Maria Albani, executorul testamentar al pictorului.

Expozitia Confesiuni, prima deschisa la MNAR dupa marea retrospectiva din 1997, reuneste peste 70 de lucrari din patrimoniul MNAR si din colectia artistului, unele dintre ele inedite, precum si cateva fotografii din arhiva de familie. Selectia urmareste firul evocarilor si mentiunilor din volumul cu iz de jurnal personal privitoare la preocuparile artistice ale pictorului intr-o perioada care corespunde primelor decenii ale regimului comunist din Romania. Desi artistul incepe sa scrie aceste marturii in 1944, referirile acopera si amintiri din copilaria sa. Este de altfel prima data cand lucrari din copilarie si din anii de scoala sunt incluse intr-o expozitie de asemenea anvergura, alaturi de picturi si desene din perioada de deplina maturitate a artistului.
Atat Confesiunile, cat si desenele si picturile din aceasta perioada arata preocuparea lui Baba pentru tot ce tine de specificul limbajului plastic: ecleraj, echilibrarea volumelor, expresivitate cromatica. Artistul ocoleste orice referire directa la continutul de idei impus de regimul politic in deceniile "realismului socialist", propriul realism constituind un avantaj bine pus in valoare, Baba protejandu-se astfel, macar partial, de ingerintele ideologice ale perioadei.
Volumul Corneliu Baba - Confesiuni si Jurnale 1944-1965 se va putea achizitiona de la magazinul MNAR.
Program de vizitare: miercuri-duminica, orele 10.00-18.00.
Pretul biletului de acces: 10 lei.
Gratuit: prima miercuri din fiecare luna.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.