Marti, 20 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Arbori Batrani, expozitie de fotografie la MTR

Arbori Batrani, expozitie de fotografie la MTR

Email Imprimare

Expozitia de fotografie Arbori Batrani a artistului Florin Ghenade poate fi vizitata din 17 noiembrie 2018 pana in 13 ianuarie 2019, la Muzeul National al Taranului Roman. Galeria Posibila, alaturi de Muzeul National al Taranului Roman, organizatorii expozitiei Arbori Batrani, invita publicul la vernisaj, vineri, 16 noiembrie, ora 18:00, la sala Tancred Banateanu, la o expunere indreptata spre fotografie ca mediu al artei contemporane, dar si spre valorile subiectului fotografiat. Cautarea lui Florin Ghenade de a intelege subiectul fotografiat - arborii batrani - precum si atentia acordata documentarii acestora, subliniaza colaborarea dintre Muzeul National al Taranului Roman si Galeria Posibila.

Florin Ghenade a calatorit timp de 6 ani prin tara fotografiind arborii seculari: i-a documentat pe intuneric, in peisajul lor natural, iar pe lumina a intalnit comunitatea din jurul acestora, printre care si un tanar cioban ale carui vorbe asaza subtitlul expozitiei: Sa fie intuneric, da’ sa fie lumina!
Lumina, pentru ca fotografiile lui Florin Ghenade sunt directe, arata nemijlocit ce vor sa comunice - arborii, noaptea -, dar si intuneric pentru ca acestea se dezvaluie vizitatorului pe masura ce cunoaste partile adiacente - sertare, povesti, experienta artistului. Aceasta relatie dintre lumina si intuneric, ascuns si aratat (specifice, de altfel, mediului fotografiei) determina cautarea si atentia noastra pentru ceea ce nu se vede. Expozitia din noiembrie te lasa sa descoperi si sa te pierzi cu privirea, sa observi fotografia. (Alexandra Manole, curatoare)

Loc: Sala Tancred Banateanu, Muzeul National al Taranului Roman
Vernisaj: 16 noiembrie 2018, ora 18:00
Perioada: 17 noiembrie 2018 - 10 martie 2019
Organizator: Galeria Posibila
Co-organizator: Muzeul National al Taranului Roman
Sponsor: Dedeman
Parteneri: Fundatia Stefan Caltia, World Wide Fund Romania, Arbori Remarcabili Romania
Parteneri media: Igloo, Observator Cultural
Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.