Luni, 26 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente 10 ani de recorduri Artmark

10 ani de recorduri Artmark

Email Imprimare

10 ani de profesionalism in piata de arta, 10 ani de optimism si 10 ani de recorduri. Casa de licitatii Artmark a sarbatorit 10 ani de la infiintare. Peste 400 de oaspeti, oameni de cultura, colectionari renumiti, vedete TV, artisti, jurnalisti, precum si alte persoane publice au pasit inca de la intrare in Hall of Fame. Acesta a inclus 10 stele cu cele mai importante recorduri de autor a top 10 artisti: Nicolae Grigorescu (340.000 euro), Nicolae Tonitza (290.000 euro), Stefan Luchian (170.000 euro), Camil Ressu (160.000 euro), Theodor Aman (160.000 euro), Samuel Mutzner (160.000 euro), Ioan Andreescu (135.000 euro), Marcel Iancu (130.000 euro), Victor Brauner (120.000 euro) si Ion Tuculescu (105.000 euro).
Oaspetii au putut admira in premiera o expozitie cu 11 lucrari din seria limitata de silkscreenuri - Till Death Do Us Part (evaluate la 1 milion de euro) de Damien Hirst, unul dintre cei mai bine cotati artisti contemporani din piata internationala de arta. Tot in premiera a fost expusa si colectia Dumitrescu Popovici, aflata pana in 2004 in patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei si retrocedata ulterior mostenitorilor de drept.
Evenimentul a fost realizat tematic in jurul artei romanesti. 10 mese-instalatie au fost create si interpretate prin design floral, pornind de la lucrarile unora dintre cei mai valorosi artisti romani, clasici si contemporani. Un reputat mixolog a tradus imaginarul lucrarilor sub forma unor licori experimentale. Cocktailurile au purtat denumiri de artisti si opere celebre. Astfel, invitatii au putut incerca un savuros Brancusi - The Beginning of the world: old fashion whiskey, bitter aromatizant, sfera de gheata, ciocolata sau un energizant Grigorescu - Atacul de la Smardan: tequilla, triplu sec, lichior ananas picant, fresh lamaie, decor cimbrisor afumat.
Dirijorul Cristian Lupes a conceput un proiect muzical special dedicat acestui eveniment, realizat impreuna cu Cvartetul Passione: o instalatie vivanta de sculpturi sonore, dispuse individual, cu o confluenta sonora unica in salonul central.
La parter au fost dispuse 4 panouri foto ale unor celebre opere de arta, unde oaspetii au fost invitati sa intervina, integrandu-se in lucrarile semnate de Constantin Brancusi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu sau Pavel Djurcoviciu.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.