Marti, 27 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Stilul cartografic romanesc la inceput de secol XX, conferinta la Muzeul Hartilor

Stilul cartografic romanesc la inceput de secol XX, conferinta la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita joi, 13 decembrie 2018, ora 18.00, sa participati la conferinta Stilul cartografic romanesc la inceput de secol XX. O restituire digitala, sustinuta de dr. Cezar Buterez (Facultatea de Geografie, Universitatea Bucuresti).
Prelegerea va dezvalui contextul in care au aparut primele harti topografice romanesti realizate de Institutul Geografic al Armatei. Desi initial s-a resimtit lipsa de unitate artistica in elaborarea foilor de harta, institutul a reformat prescriptiile pentru unificarea produsului cartografic. Ceea ce a rezultat reprezinta o opera cu o puternica valoare artistica, alcatuind probabil cel mai impresionant produs al Scolii de Cartografie de la Institutul Geografic.

Folosind tehnici digitale din domeniul sistemelor informationale geografice, o echipa de studenti in cartografie de la Universitatea din Bucuresti, condusa de Cezar Buterez, a izbutit reconstituirea stilurilor cartografice amintite. Initiativa cauta sa readuca in atentie calitatile artistice ale hartilor realizate in asa-numita „idee nationala”. Stilurile vor fi puse la dispozitia tuturor celor interesati sa construiasca reprezentari cartografice proprii care sa imite estetica vremii, sau ca model pentru tinerii cartografi aflati in cautare de inspiratie.
Cezar Buterez este doctor in geografie umana din 2015 si activeaza in cadrul Facultatii de Geografie - Universitatea din Bucuresti. Domeniile sale de interes sunt geografia istorica, geografia culturala, toponimia, geo-genealogia, cartografia si sistemele informationale geografice. Este implicat in mai multe initiative si proiecte pentru conservarea digitala si accesul liber la harti si date geografice cu privire la teritoriile locuite de romani.
Prelegerea face parte din seria Atlas. Conferintele MNHCV, care se adreseaza publicului interesat de cartografie.
Accesul la conferinta se face in baza inscrierii prin completarea formularului de pe site, de la pagina evenimentului, si a achitarii taxei de 5 lei sau 2,5 lei – tarif redus pentru studenti.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.