Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Participarea MNAR in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019

Participarea MNAR in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei anunta deschiderea expozitiei Singuliere Icones Roumaines. De l’ignorance a l’eloge la Musee de Fourviere (Lyon). Muzeul din Fourviere va fi gazda unei selectii de 30 de icoane pe lemn si pe sticla din colectia Muzeului National de Arta al Romaniei. Intre 19 ianuarie si 5 martie 2019, vizitatorii criptei Bazilicii Notre-Dame din Fourviere vor putea descoperi universul icoanei romanesti prin intermediul unor valoroase exemplare din secolele XVII-XIX, multe dintre ele prezentate publicului pentru prima data.

Expozitia este conceputa ca un parcurs ce permite familiarizarea cu un gen mai putin cunoscut publicului francez si caruia ii aduce in acest fel un adevarat elogiu. Raspunzand nevoilor de devotiune din lumea rurala, icoanele pe sticla realizate de mesteri tarani au devenit intre timp emblematice pentru cultura populara si traditiile din Romania. Cautate de colectionari si apreciate ca sursa de inspiratie pentru arta romaneasca moderna, ele ofera prilejul unei originale explorari a istoriei Romaniei si a ortodoxiei sale. Manifestarea se inscrie in calendarul Sezonului Romania-Franta 2019.
Expozitia organizata de Muzeul National de Arta al Romaniei, impreuna cu partenerii sai, valorifica implicit temele abordate in cadrul sezonului. Proiectul contribuie la actualizarea imaginii si a perceptiei celor doua popoare unul fata de celalalt, precum si la intarirea legaturilor culturale si a cooperarii dintre cele doua tari, asa cum o indica si directia generala a programului.
Nascut dintr-o vointa politica comuna celor doua state, manifestata la cel mai inalt nivel, Sezonul Romania-Franta 2019 se desfasoara in paralel cu Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si coincide cu celebrarea a doua centenare: cel al Marii Uniri, implicit al nasterii Romaniei moderne, si respectiv sfarsitul Primului Razboi Mondial. Sezonul Romania-Franta a debutat in noiembrie 2018 si se va finaliza in iulie 2019.
Perioada de vizitare: 19 ianuarie – 5  martie 2019.
Loc: Musee de Fourviere (Lyon, Franta).
Program de vizitare: luni - duminica, orele 10.00-18.00.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.