Duminica, 27 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente De la Moise la Ceausescu. Obiecte de colectie

De la Moise la Ceausescu. Obiecte de colectie

Email Imprimare

Joi, 21 februarie, la ora 19.30, la Artmark, Palatul Cesianu-Racovita, va avea loc licitatia unei selectii din colectia de arta Lucrezia si Ion Pacea, iar de la ora 20.30 va avea loc licitatia colectiei Dr. Anamaria Roth si Dr. Edgar Nicolau de Arta Orientala Veche. Doua importante colectii vor fi licitate in data de 21 februarie la Artmark: colectia unui cuplu de artisti si cea a unui cuplu de medici.
Unul dintre cei mai talentati artisti ai picturii romane moderne, Ion Pacea si Lucrezia Pacea, sotia sa, au lasat in urma, pe langa opere exceptionale, si o colectie unica de arta. In anii `50, inceperea unei colectii era un adevarat act de curaj, sacrificiu. In perioada in care proletarii din toate tarile... se uneau, nu era un lucru comun sa colectionezi icoane de secol XVIII si secol XIX, obiecte bisericesti, xilogravuri de scoala japoneza.
Ceva mai simplu a reprezentat achizitionarea operelor unor importanti artisti romani, pe care familia Pacea i-a cunoscut si i-a indragit: Darascu, Ciucurencu, Ressu, Catargi, Steriadi etc. De exemplu, Ion Pacea in vremea studentiei se intalnea adesea cu Pallady in Cismigiu, unde acesta picta. 
O colectie la fel de spectaculoasa prin loturile sale apartine familiei Dr. Edgar Nicolau. Obiectele scoase la licitatie sunt o adevarata calatorie in timp. Astfel, un Permis de pescuit, redactat in cuneiforme, eliberat nu de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, ci de catre autoritatile celei de-a treia dinastii Ur, in urma cu 4.000 de ani, va fi scos la licitatie la un pret de pornire de 1.000 de dolari. La fel de rare sunt si cele doua vase in maniera Jun, Dinastia Ming (pret de pornire: 5.000 de dolari, respectiv: 3.000 de dolari).
Cele doua licitatii din seara de 21 februarie vor oferi participantilor si alte surprize.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.