Miercuri, 21 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Comoara din covor

Comoara din covor

Email Imprimare

Nizami Ganjavi, cel mai renumit poet al literaturii persane, compunea in secolul al XII-lea o serie de poeme romantice stranse laolalta sub denumirea de Khamsa (Cele cinci comori). Poemele sale au reprezentat o bogata sursa de inspiratie pentru arta miniaturii, devenind probabil unele dintre cele mai ilustrate texte persane. La British Library este tinut la mare pret manuscrisul Khamsa, realizat la comanda Imparatului Akbar in 1590.
Dar poemele lui Nizami Ganjavi au inspirat in aceeasi masura si pe mesterii de covoare. Induiosat de povestea de dragoste princiara, maestrul persan Abdolkarim Esfahani realiza acum doua secole o capodopera a artei decorative, un covor prezent in licitatia Artmark din 28 februarie, de la ora 19.30, de la Palatul Cesianu-Racovita. Cu peste 1.000.000 de noduri, Covorul Isfahan din lana ilustreaza o scena de vanatoare din poemul lui Nizami Ganjavi si pleaca in licitatie de la un pret de pornire de 19.000 de euro.
Cu siguranta, iubitorii de astfel de piese unice vor aprecia arta si mestesugul maestrului Abdolkarim Esfahani, ale carui covoare se gasesc astazi in cele mai mari muzee ale lumii.
Licitatia din 28 februarie va prezinta, de asemenea, o varietate de covoare persane, turcesti, pakistaneze, din Azerbaijan sau Uzbekistan, precum si scoarte oltenesti sau maramuresene, covoare muntenesti sau moldovenesti. Un univers decorativ, cu povesti intretesute cu migala si maiestrie.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.