Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Lansarea volumului 23/2018 al revistei MARTOR, la MTR

Lansarea volumului 23/2018 al revistei MARTOR, la MTR

Email Imprimare

Marti, 23 aprilie 2019, sunteti invitati la lansarea volumului 23/2018 al revistei MARTOR. Anuarul de antropologie al Muzeului Taranului Roman, care va avea loc in Sala Irina Nicolau (intrarea dinspre str. Monetariei nr. 3, prin Clubul Taranului), incepand cu ora 17:00. Intrarea este libera. Muzeele care au ca principal obiectiv pastrarea, conservarea si prezentarea patrimoniului cultural al unei comunitati au, deopotriva, un rol activ in educatia culturala si pot provoca inovatia culturala. Astfel, se deschid spre tematici noi in loc sa le ignore si dau dovada de indrazneala, in loc sa fie rezervate. Totodata, muzeele sunt afectate de transformarile sociale, culturale ori politice (razboaie, revolutii, tranzitii socio-economice) si care produc miscari iconoclaste sau schimbari de paradigma.
Lansarea celui de-al 23-lea numar al revistei MARTOR ofera ocazia unei discutii despre modul in care muzeele se adapteaza, se transforma si imbratiseaza noul. Numarul, care a fost gandit si construit ca o suita de sali de expozitie si cabinete de studii, cuprinde, pe de o parte, texte teoretice, dar si texte ce prezinta studii de caz, aducand in spatiul public exemplul catorva muzee ce si-au propus sa interpreteze si sa inglobeze schimbarile din societate.
O atentie deosebita este acordata in paginile volumului Muzeului Taranului Roman, cu atat mai mult cu cat muzeul abia a incheiat un important santier de consolidare. De aceea, in a doua parte a evenimentului sunteti invitati sa parcurgeti salile renovate ale muzeului in compania Ioanei Popescu, etnolog. In asteptarea lucrurilor si povestilor care vor umple acest spatiu, veti vedea cat de departe va duce imaginatia si cat va ajuta memoria. Cat de plin este un muzeu gol? Mai este un muzeu fara obiecte, fara vitrine si fara etichete tot un muzeu? Cat de mult va conditioneaza cladirea insasi, veche de peste 100 de ani, dar construita special pentru a fi muzeu?
La dezbatere vor participa coordonatorii numarului 23/2018: Gruia Badescu, Simina Badica, Damiana Otoiu. Moderator: Anamaria Iuga.
Pentru a putea estima numarul participantilor, sunteti rugati sa va inscrieti la eveniment la adresa: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Acest numar al revistei MARTOR a fost publicat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si in parteneriat cu Colegiul Noua Europa si Centrul Regional Francofon de Studii Avansate in Stiinte Sociale.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.