Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Magiunul din prune Topoloveni, protejat in Japonia

Magiunul din prune Topoloveni, protejat in Japonia

Email Imprimare

Sonimpex Topoloveni participa in perioada 8-11 mai 2019 la programul Comisiei Europene Enjoy! It`s from Europe care anul acesta se desfasoara sub forma unei misiuni economice la nivel inalt, la Tokyo, Japonia. Programul Enjoy! It`s from Europe a fost demarat de Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, cu scopul de a promova in afara granitelor Uniunii Europene produse alimentare de cea mai inalta calitate.

Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, a spus in noiembrie 2018 cand a fost lansat programul pentru anul 2019 ca Europa este locul unde isi desfasoara activitatea producatori de alimente si bauturi de top la nivel mondial. Sonimpex Topoloveni, producatorul Magiunului din prune Topoloveni, este unul dintre ele.
Sonimpex Topoloveni, producatorul magiunului din prune Topoloveni, primul produs romanesc care a optinut Indicatie Geografica Protejata la nivelul UE, in anul 2009, a fost selectat din 110 aplicanti din 23 de state membre sa se alature acestui program si, implicit, delegatiei economice ce a plecat la Tokyo.
Misiunea economica isi doreste sa introduca pe piata nipona produse alimentare provenind din UE. In cele trei zile ale misiunii vor avea loc intrevederi intre oficiali europeni si niponi la care vor lua parte si proprietari de afaceri din zona agricola si de productie alimentara din Uniunea Europeana. In ziua de 9 mai, programul a prevazut si o festivitate de celebrare a Zilei Europei.
Sonimpex Topoloveni este singura companie din Romania desemnata sa participe la aceasta misiune UE-Japonia, in contextul in care in februarie 2019 magiunul din prune Topoloveni a obtinut protectie in Japonia. Decizia a fost semnata chiar de premierul Japoniei, Shinzo Abe.
Sonimpex Topoloveni este producatorul magiunului din prune Topoloveni si detinatorul marcilor Topoloveni si Topoloveana pentru dulceturi, magiunuri si zacusti. Produsele nu au zahar adaugat, nici aditivi alimentari si sunt obtinute din fructe si legume proaspete. Pentru dulceturi exista brevet de inventie pentru metoda de productie.
De-a lungul timpului, Sonimpex Topoloveni s-a remarcat prin consecventa cu care si-a aparat principiile si crezul in alimente care sa fie mai mult decat hrana, ci sa fie suportul organismului pentru o viata sanatoasa. Aceasta lupta a fost de cele mai multe ori inegala, pe o piata unde concurenta neloiala poate distruge afaceri care isi propun sa lupte corect.
Participarea la misiunea economica la nivel inalt de la Tokyo este pentru Sonimpex Topoloveni un alt pas facut pentru promovarea gastronomiei romanesti intr-o tara care are un respect deosebit pentru hrana sanatoasa. O prima urmare a acestui eveniment se doreste a fi deschiderea pietei pentru exportul magiunului din prune Topoloveni in Japonia.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.