Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Retelele Privirii, lansarea platformei digitale a Arhivei de Imagine MTR

Retelele Privirii, lansarea platformei digitale a Arhivei de Imagine MTR

Email Imprimare

Odata, cineva si-a uitat la mine valiza cu toate amintirile sale.
Si eu le-am pastrat. Numele meu este Arhiva.

Muzeul National al Taranului Roman lanseaza, in cadrul Street Delivery Bucuresti, prima platforma digitala participativa dedicata unei arhive muzeale din Romania: Retelele Privirii. Un experiment curatorial inovator ce exploreaza noile media si aduce arhiva mai aproape de oameni. Sunteti asteptati sambata, 15 iunie 2019, in gradina Casei Memoriale Ion Mincu, str. Arthur Verona nr. 19, sector 1. Pe-nserate, de la ora 18.00, veniti sa fiti printre primii care descopera platforma arhivei, in companie placuta, la un pahar cu vin si la o discutie libera cu echipa din spatele proiectului. Si, vreme de un weekend intreg (14-16 iunie), sunteti invitati sa POEZITI IMAGINI: fotografii vechi si noi, texte si sunete din arhiva vor putea fi descoperite, privite, citite in cadrul unor ateliere si instalatii interactive.

Pana atunci, puteti afla povestea arhivei: / pe instagram  @reteleleprivirii; / si pe facebook Arhiva de Imagine MTR.
Sa fii o arhiva de muzeu nu e lucru usor. Esti in permanenta cautata, intrebata, cercetata, provocata, ba chiar certata. Numele meu este Arhiva si pastrez in sertarele mele imagini, sunete, fragmente video, desene si scrieri de tot felul, povesti si obiecte despre care nici nu stii ca au existat. Locuiesc la Muzeul National al Taranului Roman si, incepand de anul acesta, mi-am construit o casa si in mediul digital. Ca sa ma poti cunoaste mai bine.
Retelele Privirii este un experiment muzeal neconventional, conceput impreuna cu o echipa interdisciplinara, formata din tineri cercetatori, curatori si artisti vizuali, sunetisti, programatori si web designeri pasionati de imagine, sunet si arhive si preocupati sa aduca muzeul mai aproape de voi. S-a creat un spatiu virtual in care puteti sa explorati, sa contribuiti cu informatii, sa priviti, sa ascultati, sa va intrebati si sa fiti parte din viata Arhivei. Cum? Aflati sambata la Street Delivery Bucuresti.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.