Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente S-a deschis primul depozit de arta din Romania

S-a deschis primul depozit de arta din Romania

Email Imprimare

Joi, 20 iunie 2019, in prezenta unui mare numar de colectionari, artisti si reprezentanti ai Ministerului Culturii si Identitatii Nationale s-a inaugurat ArtSafe, un proiect necesar si indelung asteptat. ArtSafe, primul depozit privat din Romania, vine in intampinarea nevoilor muzeelor si institutiilor de stat, cat si a mediului privat, cu o suprafata de 5.000 mp, in Platforma UAP, Combinatul Fondului Plastic.

ArtSafe asigura conditii de conservare, cu respectarea tuturor normelor muzeale impuse de ICOM, climatizare controlata digitala si sistem de securitate la standarde bancare. Depozitul ArtSafe monitorizeaza bunurile 24/7 cu supraveghere digitala video si detectoare de miscare, iar gestiunea, inregistrarea si depozitarea bunurilor se face printr-un sistem de tracking avansat. Lumina, umiditatea si temperatura sunt constante si controlate conform normelor muzeale in vigoare. Plasarea operelor de arta se face in spatii protejate impotriva depunerilor de impuritati. Zonele de depozitare beneficiaza de lumina cu filtrare UV, fara lumina naturala.
Pe langa depozitarea propriu-zisa a operelor de arta si a obiectelor de colectie la standarde muzeale contemporane, ArtSafe mai asigura: coordonarea de expozitii si evenimente culturale, transport national si international in conditii de maxima siguranta a bunurilor mobile, servicii de ambalare, iar manipularea se face de catre profesionisti care au lucrat in domeniu mai bine de un deceniu.
Inaugurarea primului depozit privat destinat bunurilor culturale semnifica nu doar o initiativa consistenta si laudabila, ci, mai ales, un semn de maturizare conceptuala pe seama protejarii patrimoniului cultural. Totodata, il privim ca pe o necesara investitie, care asaza in raporturi de cointeresare mediile artistice, grupul colectionarilor, institutiile de cercetare si cele muzeale.
Depozitul, dotat tehnic performat, reprezinta de asemenea o realizare de varf si un exemplu pe seama noilor conceptii privitoare la conservarea bunurilor culturale, considerate ca inestimabila parte a avutiei nationale, afirma prof. univ. dr. Ioan Opris, fondator al Muzeului National Cotroceni. Combinatul Fondului Plastic s-a infiintat in Bucuresti in 1952 de catre Uniunea Artistilor Plastici din Romania pentru a adaposti ateliere de artisti, zone dedicate profesionistilor din bransa artistica. In prezent, gazduieste un complex de cladiri multifunctionale, fiind un adevarat hub al artei contemporane.
Mai multe informatii aflati de pe www.artsafe.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.