Sambata, 23 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Maramuresul dupa 20 de ani, conferinta la MTR

Maramuresul dupa 20 de ani, conferinta la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 27 iunie 2019, de la ora 18.30, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Kathleen Laraia McLaughlin, profesor la Loyola Marymount University in Los Angeles, fotograf, si dr. Monica Cure, cercetator independent, autor al Picturing the Postcard: A New Media Crisis at the Turn of the Century, vor sustine conferinta Maramuresul dupa 20 de ani.
Conferinta se va desfasura in limba engleza si va avea loc la fosta sala Irina Nicolau (intrarea se face prin strada Monetariei). Intrarea este libera.

Cum arata schimbarile din ultimii 20 de ani intr-o regiune-emblema a traditiei si ruralitatii din Romania? Fotograful de origine americana Kathleen Laraia McLaughlin a trait in perioada 1999-2000 in satul Sarbi din Maramures si a fotografiat oamenii locului si activitatile lor. Incepand cu 2002 pana anul acesta inclusiv, Kathleen a revenit de mai multe ori, ca bursiera Fullbright, in satul Sarbi. Evolutia ca fotograf a lui Kathleen a fost paralela cu dezvoltarea satului. Daca in 1999 gaseai cu greu pe cineva cu aparat de fotografiat in sat, in 2019 nu prea mai gasesti pe cineva fara telefon cu camera de fotografiat. Progresul a venit la pachet cu unele pierderi. Sa aiba satenii mai multa putere acum? Care mai e rolul fotografului, mai ales al celui venit tocmai din SUA, cand toata lumea face poze? Kathleen exploreaza astfel de intrebari in lucrarile ei recente, pe care le va prezenta in cadrul Conferintelor de la Sosea.

Prezentarea lui Kathleen va fi urmata de o discutie moderata de Monica Cure, despre intrebarile si emotiile pe care le starneste documentul fotografic. Ce inseamna pentru publicul urban schimbarile din viata satului? Cum ne raportam la aceste schimbari si de ce? Ce implicatii au ele pentru identitatea si viitorul nostru?

Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Dacic Cool se numara printre partenerii media ai acestui eveniment.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.