Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitia La vie en... pink, la MTR

Expozitia La vie en... pink, la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 4 iulie 2019, de la ora 19:00, la Sala Acvariu, la vernisajul expozitiei La vie en... pink. Intrarea este libera.
Fotografia, pictura, video-instalatia si performance art-ul isi dau intalnire intr-un demers initiat si sustinut de sapte artiste care formeaza, cu aceasta ocazie, Grupul F7 (Nicoleta Jutka, Irinel Anghel, Anca Irina Lefter, Dana Dociu, Maria Butnaru, Johanna Weigel si Roxana Stangaciu). Contributiile lor se asaza pe un teren in care ludicul este la el acasa.

Evenimentul central are un titlu provocator, La vie en... pink, dizolvand granitele dintre diferite arte, sub umbrela estetica generoasa a postmodernismului, care aduna multiple referinte culturale, atitudini creatoare, idei si combinatii indraznete ce conduc catre rezultate hibride, care ar putea fi incadrate unui nou suprarealism. Conceptul pune in discutie cu umor tendinta de a atribui femeii doar anumite directii, preferinte, emotii, ocupatii. Culoarea roz functioneaza ca element de identitate vizuala, ca o eticheta a feminitatii intr-o lume in care consumismul dicteaza aceasta segmentare. Deschiderea expozitiei va propune experiente ce aduc viata in arta sau/si arta in viata, pe un drum cu dublu sens de parcurs intre concret si imaginar. Nu in ultimul rand, activitatile Grupului F7 includ un schimb de experienta si informatie culturala intre Romania si alte tari, patru dintre cele sapte artiste fiind nascute in Romania, dar stabilite in strainatate.
 
La vie en...pink este un proiect creativ de anvergura, ce se desfasoara in mai multe etape si este sustinut atat de UFE (Union des Français de Roumanie), cat si de Asociatia Romanilor din Franta. Prima dintre manifestari este expozitia de la Muzeul National al Taranului Roman, al carei vernisaj are loc in ziua de 4 iulie 2019, la ora 19:00, iar lucrarile vor putea fi vizionate in sala Acvariu, pana la 14 iulie 2019, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Urmatoarea expozitie va ajunge pe spectaculoasa Riviera Franceza, la Nisa, iar cea de-a treia se va intoarce in Capitala, cu un scop caritabil, in colaborare cu Fundatia Parada.

La vie en... pink, o provocare... roz, la Muzeul National al Taranului Roman
4 – 14 iulie 2019, Sala Acvariu


Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Dacic Cool se numara printre partenerii media ai acestui eveniment.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.