Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Camera Obscura, proiect dedicat fotografiei istorice pentru liceeni din Tara Fagarasului

Camera Obscura, proiect dedicat fotografiei istorice pentru liceeni din Tara Fagarasului

Email Imprimare

Asociatia Renascendis organizeaza, in perioada iulie - noiembrie 2019, ateliere gratuite de tehnici fotografice istorice si alte activitati practice legate de evolutia fotografiei de la inceputuri pana in prezent, in cadrul proiectului Camera Obscura dedicat adolescentilor din Tara Fagarasului. Elevii de liceu din Fagaras pasionati de fotografie si curiosi sa exploreze istoria acestei arte, dincolo de camera foto a telefoanelor inteligente, se pot inscrie pana pe 15 iulie 2019 la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Activitatile practice includ ateliere experimentale de tehnici fotografice istorice (colodiu umed, ambrotipie, ferotipie), excursii de fotografiere, laboratoare de developare, sesiuni de digitalizare. Participarea este gratuita.
In cadrul proiectului, adolescentii invata cum contribuie chimia, fizica si optica la magia fotografiei clasice, afla despre conservarea, restaurarea si cercetarea fotografiilor vechi si, nu in ultimul rand, folosesc tehnici moderne de scanare a negativelor si fotografiere digitala.
Participantii au ocazia sa lucreze cu fotografii vechi si tehnica fotografica istorica din colectia Asociatiei Renascendis: peste 3.500 de suporturi fotografice din perioada 1848 - 1970 (dagherotipuri, ferotipii, fotografii, clisee) si peste 50 de piese de tehnica fotografica istorica (aparate fotografice si accesorii). Acestea sunt obiecte care in mod normal pot fi gasite numai in muzee sau colectii private, deci sunt inaccesibile, unele dintre ele fiind singurele de tipul lor din tara. In proiect va fi folosit singurul aparat fotografic de studio R. A. Goldmann model 1889 functional din Romania, iar multe dintre fotografiile istorice care vor fi cercetate si digitalizate au valoare documentara.
Camera Obscura este un proiect al Asociatiei Renascendis, prin Arhiva de Fotografie, finantat de Fundatia Comunitara Tara Fagarasului, prin Fondul Stiintescu Tara Fagarasului.
Asociatia Renascendis este o organizatie neguvernamentala nonprofit ale carei obiective sunt: protejarea, conservarea, restaurarea, recuperarea, promovarea si reutilizarea patrimoniului cultural material si imaterial, mobil si imobil din Transilvania, ajutorarea comunitatilor rurale si urbane slab dezvoltate in procesul de refacere economica, sociala si dezvoltare sustenabila, precum si sprijinirea tinerilor – in special a studentilor si cercetatorilor debutanti - in demersurile lor de specializare profesionala.
Asociatia Renascendis isi desfasoara activitatea in satul Felmer, comuna Soars, judetul Brasov, unde a preluat in administrare ansamblul bisericii evanghelice fortificate, cladirea fostei scoli evanghelice si fosta casa parohiala evanghelica, pentru a le restaura, moderniza si reutiliza in beneficiul comunitatii locale si pentru propriile proiecte.
Mai multe detalii gasiti pe www.renascendis.org si www.facebook.com/Renascendis.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.