Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Gardurile MNAR spun povestile copiilor printr-o expozitie de benzi desenate si povesti ilustrate

Gardurile MNAR spun povestile copiilor printr-o expozitie de benzi desenate si povesti ilustrate

Email Imprimare

In perioada 18 iulie - 30 august 2019, pe gardul dinspre Calea Victoriei al Muzeului National de Arta al Romaniei, vor fi expuse peste 20 de benzi desenate si povesti ilustrate, realizate de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani, in cadrul proiectului Spune-mi o poveste, organizat de Asociatia Volum Art si cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.
Prin urmare, la urmatoarea plimbare pe Calea Victoriei, acordati-va si un scurt ragaz pentru a admira creativitatea si imaginatia micilor artisti: Mihai T, 10 ani - Razbunarea pe Regele Rosu, Dan C. 11 ani - Viata lui Gumita, Diana R. 12 ani - Robby si neatentia, Tudor M, 9 ani - The Guacamole Guardian between Space and Time, Maya M, 12 ani – Agentul 003, Floriana N, 11 ani - Uriasul, Ioan V, 11 ani - In viata trebuie sa risti, si Povestea adevarata a lui Cartofel, Stefan C, 9 ani - Broasca surda, Dragos C, 9 ani - Aventurile lui Bob, Denis O, 10 ani - Echipa perfecta, Vlad F, 9 ani - Echipa perfecta si Cainele, Rares I, 9 ani - Hotul de acadele, Pavel B, 9 ani – Vito, Andreea V, 17 ani - La pescuit, Emanuel Z, 14 ani - Nicolas si Andrei, Valentin B, 14 ani - Visul de a deveni fotbalist, Marius T, 16 ani - Neli si Niki, Daniel S, 18 ani - O zi cu ghinion, Eva C., 9 ani – Ametist.
Timp de doua luni (aprilie si mai 2019), participantii la proiect au descoperit si s-au antrenat in tainele dezvoltarii benzilor desenate, ale ilustrarii de povesti si ale animatiei in tehnica stop motion, unele dintre cele mai indragite mijloace de comunicare ale povestilor pentru tanara generatie. Supereroii deja consacrati au fost alaturi de ei in calatoria pe care au parcurs povestea fiecaruia si i-au inspirat sa scoata la iveala propriile povesti, aventuri ale unor eroi inca necunoscuti, care salasluiesc acum doar in imaginatia lor.
Proiectul s-a nascut intr-o lume de oameni mari din dorinta de a le oferi copiilor un spatiu unde universul lor interior sa prinda viata, sa dea forma emotiilor lor si viziunii lor despre lumea in care traiesc. Suntem inconjurati de milioane de imagini, mesaje si povesti scrise de altii, asa ca i-am incurajat pe copiii si adolescentii participanti la atelierele din cadrul proiectului sa-si descopere propria voce. Sa devina liderii propriei lor povesti, declara Judit Balint, manager de proiect.
Povestile au fost posibile si datorita catorva oameni care i-au insotit si indrumat cu drag si admiratie pe parcursul acestui proiect: Octav Ungureanu, Filip Columbeanu, Maria Murgu, Marius Hodea, Nina Mihaila si Radu Igazsag
Mai multe informatii despre proiect, precum si animatiile create de copii, sunt disponibile pe site-ul si pagina www.facebook.com/spunemiopoveste.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.