Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Reciclare prin reconditionare cu SaveMob

Reciclare prin reconditionare cu SaveMob

Email Imprimare

In perioada 15 august - 15 noiembrie 2019, SaveMob Group deruleaza programul de CSR Reciclare prin reconditionare, un program educational creat cu scopul de a sprijini pastrarea obiectelor vechi si reintroducerea lor in circuitul curent. Programul de CSR va fi derulat timp de 4 luni, in Bucuresti, urmand sa fie extins in viitor si in alte orase mari.

Programul educational Reciclare prin reconditionare va avea doua componente educationale: pe de o parte, va fi realizata o campanie de educare a publicului in vederea reciclarii si reconditionarii mobilierului vechi si vor fi transmise catre mass-media si publicul larg materiale informative despre reconditionarea mobilierului, fotografii din atelier, precum si sfaturi despre folosirea si modificarea mobilierului vechi. A doua componenta educationala, cu tema Viata secreta a mobilierului nostru, va include scrierea unor povestiri cu impact emotional adresate cititorilor si oferite gratuit spre publicare partenerilor media ai proiectului pe durata proiectului.
Mobilierul vintage este un mobilier cu suflet... incorporeaza in el amintirile si sentimentele noastre, comori nepretuite ale sufletului nostru. Reconditionarea pieselor mostenite de la parinti este mai mult decat o datorie morala. Este o modalitate de a ne arata respectul si admiratia pentru munca inaintasilor nostri, pentru activitatile atat de minutioase care ne-au lasat adevarate "perle" ale locuintelor. Daca le-am ignora, ar fi ca si cum ne-am pierde o particica din suflet, impreuna cu cele mai dragi amintiri ale existentei noastre. Indiferent de valoarea lor de piata, piesele de mobilier mostenite sunt valoroase prin amintirile pe care le inmagazineaza. Prin urmare, nu le dispretuiti pentru felul cum arata! Au trecut ani peste ele si le-au marcat. Dar, daca le aduceti la noi, ne vom stradui sa le oferim o fata noua si o noua viata sau le putem transforma si adapta la locuintele moderne. Totul este sa ne dorim sa le salvam de la uitare, a declarat Mihai Save, Managing Director SaveMob.

Despre reciclarea mobilierului prin reconditionare
Reciclarea mobilierului protejeaza mediul inconjurator prin reducerea cererii pentru lemn, metale si materiale plastice, evitandu-se aruncarea unor cantitati mari de deseuri la gropile de gunoi si reducand emisiile de carbon asociate cu fabricarea mobilei. Lemnul reciclat are avantajul unui continut de umiditate mai mic (aproximativ 20%) in comparatie cu lemnul nou (aproximativ 60% la 70%), ceea ce determina o durabilitate mai mare. Lemnul vechi este foarte scump deoarece crapa foarte greu pentru ca e deja foarte uscat. Din aceste motive, reciclarea mobilierului prin reconditionare este foarte valoroasa si presupune repararea unui obiect si repunerea lui in circulatie, uneori adaptandu-l la mobilierul modern. Totodata, infatisarea mobilei poate fi schimbata prin reconditionare, chiar daca e zgariata sau si-a pierdut luciul.

Despre SaveMob Group
Creat in 1993 si situat in Bucuresti, pe Bd. Timisoara nr. 104 E, SaveMob Group cuprinde trei companii cu domenii diferite de activitate: SaveMob - cel mai mare atelier de restaurare/reconditionare mobilier si obiecte de patrimoniu, Engineer Moving - servicii profesioniste de mutare si transport obiecte din patrimoniul cultural, si Depozitare-ieftina.ro - servicii de demontare, ambalare, transport si depozitare mobila in boxe speciale.
In perioada 2013-2018, SaveMob Group a lucrat pentru zeci de mii de clienti, a efectuat peste 15.000 de mutari realizate profesionist, a asigurat servicii de depozitare pentru sute de clienti si a restaurat/reconditionat peste 10.000 de obiecte.
In anul 2018, SaveMob Group a continuat trendul ascendent inceput in 2013, raportand o cifra de afaceri de 2 milioane de lei, de doua ori mai mare decat in 2017 si o rata a profitului net de 5% raportata la cifra de afaceri. Pe durata anului 2018 au fost reconditionate si restaurate peste 2.500 de piese de mobilier vintage, cu 25% mai multe decat in 2017.
Mai multe detalii gasiti pe www.savemob.ro.

Dacic Cool si ACC Media Channel sunt parteneri media la acest eveniment.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.