Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Conexiune in Brahma, expozitie de pictura si grafica la MTR

Conexiune in Brahma, expozitie de pictura si grafica la MTR

Email Imprimare

In perioada 26 august - 9 septembrie 2019, Muzeul National al Taranului Roman gazduieste la Sala Irina Nicolau expozitia de pictura si grafica Conexiune in Brahma. Evenimentul expozitional reuneste lucrarile unor artisti inspirati de prezentul relativ si de nevoile omului contemporan, alaturand medii plastice precum pictura si grafica: Liusic Vrapciu (1952-1993) - artist plastic si Vladimir Paun-Vrapciu (1976) - arhitect si artist plastic.

Vladimir Paun-Vrapciu, arhitect si artist plastic, si Liusic Vrapciu, artist plastic, va vor convinge ca obiectele acceptate drept creatii artistice unicat pot depasi zona expozitionala, dobandind si o functie de design decorativ de interior. Dinamismul lucrarilor prezentate descrie foarte bine un prezent si un prezent apropiat in care ceea ce este frumos este si adaptabil nevoilor de zi cu zi in designul interior, gustul fiind modelat continuu de particularitatile prezentului. Lucrarea de arta se bucura astfel de o mai buna integrare in designul interior si in dimensiunea sociala.
Prin intermediul acestei expozitii de pictura si grafica se doreste a se arata puternica conexiune in brahma (in creatie) dintre artisti. Brahma este zeul hindus al creatiei si unul dintre membrii trinitatii Trimurti, alaturi de zeii Shiva si Vishnu. Nu trebuie confundat cu Spiritul Cosmic Suprem din filosofia hindusa, Brahman (radacina cuvintelor Brahma si Brahman este aceeasi). Brahma este zeu personalizat. El este rezultanta interactiunii a doua forte, una centripeta si alta centrifuga, ale universului. Totodata el se situeaza intre Brahman - fiinta suprema absoluta impersonala, si brahmanul - preotul.
Expozitia Conexiune in Brahma este si un omagiu, o demonstratie de respect si recunostinta aduse de Vladimir Paun-Vrapciu creatiilor lui Liusic Vrapciu, care l-au inspirat si stimulat sa isi realizeze lucrarile prezentate aici.
Expozitia poate fi vizitata la Sala Irina Nicolau pana pe 9 septembrie 2019, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.