Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Balkanville. Conexiuni din trecut, conexiuni in viitor

Balkanville. Conexiuni din trecut, conexiuni in viitor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita vineri, 13 septembrie, ora 18:00, la vernisajul expozitiei Balkanville. Conexiuni din trecut, conexiuni in viitor, deschisa in perioada 14 - 22 septembrie 2019. Expozitia este organizata de Augmented Space Agency prin programul regional Cultural Management Academy 2018, dezvoltat de Goethe – Institut. Proiectul Balkanville este desfasurat de o echipa de specialisti din Romania, Bulgaria si Grecia si isi propune sa exploreze, prin intermediul mediilor digitale, elemente de arhitectura si urbanism din trei orase aflate in sfera culturala balcanica: Bucuresti, Sofia, Salonic.

Conexiunile stabilite sunt uneori evidente, prin arhitectura sau destinatia cladirilor, alteori subtile, realizate la nivelul istoriilor mai mult sau mai putin cunoscute ale respectivelor obiective. Experiente istorice similare, dar cu impact diferit sau asemanari de forma si aspect, fac parte din realitatea cotidiana a celor trei orase. Proiectul cauta aceste marturii in structura, functia si povestea unor spatii cu incarcatura istorica si culturala puternica, privite cu ochiul trecatorului.
Produsul final consta intr-o expozitie de lucrari in realitatea augmentata, compuse dintr-o serie de lucrari grafice print si compozitii virtuale tridimensionale, ce pot fi accesate prin intermediul aplicatiei mobile de realitate augmentata we.AR. Pornind de la lucrarile expuse, aplicatia deschide un "portal" virtual catre diferite spatii urbane, in incercarea de a genera noi conexiuni vizuale mediate tehnologic intre cele trei orase. Sunt reinterpretate astfel intr-un format contemporan diferite povesti care "leaga" cele trei orase pe harta sferei de influenta balcanica, oferind utilizatorului experienta unei imersiuni intr-un spatiu virtual, o aventura care devine posibila cu ajutorul noilor tehnologii.
Aplicatia we.AR este disponibila gratuit publicului larg, pe telefon mobil sau tableta, pe platformele Play Store si App Store pentru dispozitivele Android si iOS. Aplicatia contine text in patru limbi – romana, bulgara, greaca si engleza.
Sambata 14 septembrie, in intervalul 10.00 – 18.00, vor avea loc activari ale aplicatiei we.AR sustinute de membrii si voluntarii echipei de proiect.
Din echipa de proiect fac parte:
Ciprian Facaeru – manager de proiect, Manager Augmented Space Agency, doctorand in Cinematografie si Media in cadrul UNATC, asistent de cercetare AR/VR in cadrul CINETic;
Horia-Ioan Iova – initiator al proiectului, specialist in Comunicare si Marketing, doctorand in Studii Culturale, Universitatea din Bucuresti;
Neda Zhivkova – curator de arta la Sofia City Art Galery, doctor in Istoria Artei al Academiei de Arte din Bulgaria;
Maria Malamo Ventza – master in Studii muzeale si Patrimoniu cultural al Universitatii Aristotel din Salonic;
Accesul in expozitie este gratuit, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, orele 10.00 – 18.00.
Mai multe detalii gasiti pe www.goethe.de/ins/ro si www.muzeulhartilor.ro

Cultural Management Academy este un program regional realizat cu scopul de a contribui la formarea managerilor culturali, de a oferi celor care lucreaza deja in domeniul cultural instrumentele necesare pentru a fi productivi si in acelasi timp reflexivi, pentru a tine pasul cu inovatiile din zona digitala.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. Muzeul detine o colectie de peste 1000 de lucrari realizate in perioada secolelor XVI-XX, harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal provinciile romanesti, state si regiuni europene, precum si harti astronomice si planuri de oras. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor, un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti cat si de catre publicul general.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.