Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente In jurul si imprejurul suprarealismului, expozitie de arta grafica la MNAR

In jurul si imprejurul suprarealismului, expozitie de arta grafica la MNAR

Email Imprimare

Iubitorii de gravura pot vizita, in perioada 27 septembrie 2019 - 2 februarie 2020, expozitia In jurul si imprejurul suprarealismului gazduita de Muzeul National de Arta al Romaniei, in cadrul programului de cooperare intre Valonia-Bruxelles si Romania. Expozitia, rezultat al colaborarii dintre MNAR, Delegatia generala Valonia-Bruxelles la Bucuresti si Centrul Gravurii si al Imaginii imprimate din La Louviere (Belgia), prezinta operele a 22 de artisti si scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian si international, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumatate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970.

Domnul David Royaux, delegat general Valonia-Bruxelles la Bucuresti, afirma ca aceasta expozitie prezinta o paleta larga de lucrari, oferind vizitatorului posibilitatea de a avea o mai buna viziune generala asupra acestei miscari a carei influenta este foarte pregnanta in cultura belgiana francofona, dar si in alte culturi. Astfel, va putea fi admirat un florilegiu de lucrari create de artisti belgieni si straini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miro. Alaturi de acestia, se vor regasi in expozitie si lucrari semnate de: Max Ernst, Achille Chavee, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.
Muzeul National de Arta al Romaniei este partener al Delegatiei generale Valonia-Bruxelles din anul 2002, iar In jurul si imprejurul suprarealismului este cea de-a patra expozitie consecutiva cu opere de arta din patrimoniul Centrului Gravurii si Imaginii imprimate din La Louviere. Datorita acestui parteneriat structural, publicul din Romania a putut sa aprecieze, de-a lungul anilor, bogatia si diversitatea creatiei culturale din Belgia francofona.
Colaborarea dintre Delegatia generala Valonia-Bruxelles si Muzeul National de Arta al Romaniei acopera deja aproape doua decenii. Putem spune ca este o performanta notabila si un semn de statornicie in aceste vremuri atat de schimbatoare. Suntem, prin urmare, onorati sa ramanem „in jurul” acestei prestigioase institutii si sa putem oferi publicului din Romania, din nou, o parte din cultura Belgiei, a declarat arh. Liviu Constantinescu, director general interimar al Muzeului National de Arta al Romaniei.
Expozitia In jurul si imprejurul suprarealismului are loc in sala dedicata expozitiilor temporare din cadrul Galeriei de Arta Europeana, accesul facandu-se pe baza biletului de intrare in galerie.
Durata: 27 septembrie 2019 - 2 februarie 2020.
Locatie: Muzeul National de Arta al Romaniei, Galeria de Arta Europeana.
Program de vizitare: miercuri – duminica, 10.00 - 18.00.
Acces pe baza biletului de intrare in Galeria de Arta Europeana.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.