Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Arhitectura Interbelica a Bucurestiului si Regalitatea, expozitie la MTR

Arhitectura Interbelica a Bucurestiului si Regalitatea, expozitie la MTR

Email Imprimare

Sub auspiciile Familiei Regale a Romaniei, Centrul de Excelenta in Arhitectura, Arte si Audiovizual, alaturi de Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si Uniunea Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va invita la vernisajul expozitiei Arhitectura Interbelica a Bucurestiului si Regalitatea din data de 17 octombrie 2019, ora 18:00, la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Irina Nicolau, soseaua Kiseleff nr. 3, intrarea din strada Monetariei nr. 3, Bucuresti, Romania. Expozitia pune in valoare identitatea culturala si istorica, contribuind la integrarea acesteia in spatiul european. Aceasta va fi deschisa publicului larg in perioada 17 octombrie - 3 noiembrie 2019, la Muzeul National al Taranului Roman.

In 2017, 2018 si 2019, expozitia a fost itinerata in Europa: Bruxelles - Belgia, Barcelona - Spania, Stockholm - Suedia, Londra - Marea Britanie, dar si in Romania: la Palatul Sutu - Muzeul Municipiului Bucuresti, la Castelul Pelisor - Muzeul National Peles si la Palatul Regal - Muzeul National de Arta.
Expozitia Arhitectura Interbelica a Bucurestiului si Regalitatea, semnata de acad. Razvan Theodorescu si dr. arh. Luca Matei Stoian, are un continut complex si de maxim interes pentru publicul larg si cuprinde panouri de fotografie de arhitectura moderna, edificii relevante pentru arhitectura modernista a Capitalei din perioada interbelica. Bucurestiul este considerat capitala est-europeana cu cele mai numeroase monumente de arhitectura modernista, patrimoniu realizat, in mare parte, in perioada interbelica.
In cadrul perioadei de desfasurare a expozitiei, 17 octombrie - 3 noiembrie 2019, sunt incluse si o serie de conferinte si workshopuri tematice initiate de Centrul de Excelenta in Arhitectura, Arte si Audiovizual, alaturi de partenerii sai. In cazul acestor activitati interactive, se abordeaza teme precum creativitatea in arta, design, arhitectura, literatura, teatru, dans si audiovizual menite sa incurajeze dialogul multidisciplinar, dar si sa apropie un public numeros de creatiile marilor arhitecti romani de patrimoniu.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana in 3 noiembrie 2019, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Pret bilet: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.