Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Coltul de lectura - premiera muzeala, un proiect al Muzeului Hartilor

Coltul de lectura - premiera muzeala, un proiect al Muzeului Hartilor

Email Imprimare

Din 18 octombrie, Muzeul Hartilor invita copiii cu varste intre 3 si 12 ani sa descopere alaturi de parinti si bunici Coltul de lectura al Muzeului Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV). Acest proiect inedit in zona muzeala romaneasca ofera copiilor ocazia de a citi si rasfoi carti intr-un spatiu amenajat chiar in cadrul expunerii si de a descoperi legaturi intre literatura si lucrari pereche din muzeu: harti, picturi, diverse obiecte. In acest mod, incurajam lectura si aducem patrimoniul muzeului mai aproape de copii, prin activitati potrivite varstelor lor.

Amenajat la etajul al II-lea al muzeului, Coltul de lectura este un spatiu prietenos, aflat pe traseul de vizitare. El se adreseaza in primul rand familiilor cu copii care viziteaza muzeul, oferindu-le o activitate placuta si utila, accesibila fara programare sau intermediere.
Coltul de lectura cuprinde, pentru inceput, 26 de volume pentru copii de varste diferite, in limbile romana si engleza. Carti de aventuri, carti despre exploratori sau calatorii, atlase, toate sunt selectate atent si fac trimitere la harti sau alte lucrari si obiecte din patrimoniul muzeului. O eticheta aflata in fiecare volum descrie cartea si trimite la lucrari pereche, intr-un joc al indiciilor ce ii ajuta pe copii sa descopere muzeul intr-un mod jucaus si antrenant.
Accesul este inclus in biletul de vizitare: gratuit pentru copiii sub 7 ani si pentru elevi in vacantele scolare, 2,5 lei – bilet pentru elevi si studenti, 5 lei – bilet pensionari, 10 lei - bilet intreg. Pornind de la cartile prezente in cadrul Coltului de lectura, Muzeul Hartilor va organiza alaturi de partenerii sai (asociatii culturale, artisti, educatori culturali etc.) ateliere de lectura pentru copii de varste diferite.
Primele ateliere se vor adresa copiilor de 3-4 ani si de 5-6 ani si vor fi sustinute de una dintre initiatoarele proiectului, Mona-Silvia Timofte, de la Art Affair. Mona este educator muzeal si a colaborat la realizarea de programe de educatie nonformala atat in muzee, cat si in teatre si ONG-uri. Pasionata de arta si harti mentale, Monei ii place sa descopere lumea din jurul ei prin intermediul povestilor. In cadrul atelierelor de lectura, cititul va fi abordat interactiv si multisenzorial. Copiii vor asculta povestea, vor atinge obiecte intalnite in paginile cartilor si vor face cunostinta cu noi mirosuri si sunete. Alaturi de parinti si cu ajutorul educatorului muzeal, ei vor cauta legaturi intre muzeu si cartile citite.
Sambata, 26 octombrie, de la ora 10.15: Atelier de lectura pentru copiii de 3-4 ani, cartea citita va fi Elmer si balenele de David McKee. Impreuna cu elefantul multicolor, copiii vor trece prin padure si peste rauri, atingand plante, scoici si pietre culese de Elmer in drumul sau catre ocean.
Duminica, 27 octombrie, de la ora 10.15: Atelier de lectura pentru copiii de 5-6 ani, cartea citita va fi O, in ce locuri minunate o s-ajungi! de dr. Seuss. Mirosuri, texturi si obiecte surprinzatoare vor insoti lectura, ajutandu-ne sa gasim pe hartile din muzeu si in imaginatia noastra acele locuri minunate catre care visam sa calatorim.
Durata unui atelier: 45 minute.
Tarif: 25 lei/copil, 10 lei/adult.
Participare: pe baza de inscriere, completand formularul disponibil pe site incepand cu data de 21 octombrie.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. Prin intermediul Coltului de lectura, Muzeul Hartilor isi propune sa contribuie la indeplinirea misiunii sale, aceea de a face din aceasta institutie cu o colectie unica in Romania o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.