Duminica, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Corneliu Baba. Confesiuni si Jurnale (1965-1977), o noua expozitie la MNAR!

Corneliu Baba. Confesiuni si Jurnale (1965-1977), o noua expozitie la MNAR!

Email Imprimare

Cand ma urc pe ladita mare si incep sa lucrez la personajele compozitiilor mele, ma transform. Nu ma gandesc decat la lucruri care depasesc aceste marunte griji de-a placea. Pictura mea nu trebuie sa placa, ci sa emotioneze pe valori mari plastice si umane. (Corneliu Baba, Confesiuni si Jurnale - 1965-1977).
Muzeul National de Arta al Romaniei va invita, din 25 octombrie 2019, la o expozitie-confesiune avandu-l, din nou, ca protagonist pe Corneliu Baba. Parcurgand insemnarile din jurnalul sau, il regasim pe artist din ce in ce mai retras in linistea atelierului din strada Pangratti, in fata sevaletului sau a caietului de atelier, framantat de indoieli si bantuit cateodata de sentimentul neimplinirii a ceea ce si-a dorit mereu sa faca - pictura si numai pictura.

Expresia trairilor din aceasta perioada se regaseste in operele sale cu teme noi, printre care Omul cu lingura, Arlechini, Peisaje din Toledo, Concetateni, numeroase portrete de anonimi insumate intr-o adevarata arheologie a chipului uman.
Tot acum apar si cele doua teme care il vor obseda pana spre sfarsitul vietii: Spaimele si Regii nebuni.
Expozitia include atat lucrari provenind din patrimoniul MNAR si din colectia artistului, cat si documente personale din perioada 1965-1977. Demersul curatorial se sprijina pe insemnarile si reflectiile artistului din acest interval cronologic si fac obiectul celui de-al doilea volum din seria Corneliu Baba.
Volumul II Confesiuni si Jurnale (1965-1977) va fi lansat la o data ce va fi anuntata ulterior. Ilustrand insemnarile si reflectiile cuprinse in jurnalul personal si in caietele de atelier, expozitia contribuie la intelegerea creatiei lui Corneliu Baba, a framantarilor sale personale, cautarilor artistice si delicatelor sale stari sufletesti.
Curator: Maria Muscalu Albani.
Galeria Nationala (parter) - 25 octombrie 2019 - 29 martie 2020.
Program de vizitare: miercuri-duminica, orele 10.00-18.00.
Ora limita de acces: 17.00.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.