Miercuri, 28 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Dublu eveniment la Muzeul Colectiilor de Arta

Dublu eveniment la Muzeul Colectiilor de Arta

Email Imprimare

Muzeul Colectiilor de Arta va invita marti, 5 noiembrie 2019, ora 18.00, la vernisajul expozitiei Partea nevazuta a colectiei de arta Alexandru Phoebus, eveniment in cadrul caruia va fi lansat si repertoriul colectiei. Elementul surpriza al expozitiei consta in expunerea "partii nevazute" a colectiei Phoebus - aproximativ 130 de opere semnate de acest artist, prezentate publicului pentru prima data. In cea mai mare parte a timpului, lucrarile sunt pastrate in depozit ca masura de precautie generata de sensibilitatea la microclimat a tehnicilor de executie si a suportului de hartie pe care sunt executate.

Lucrarile, realizate in toate tehnicile grafice abordate de artist (creion, tus, acuarela, guasa, pastel), sunt reprezentative pentru intreaga perioada de creatie, incepand cu anii 1920 pana catre finalul vietii, si abordeaza toate subiectele care l-au preocupat – peisaje urbane si rurale, figura umana, scena de gen. Compozitiile evidentiaza, intre altele, multiplele moduri in care Phoebus s-a raportat la tendintele artistice ale vremii sale, de la postimpresionism la formulele avangardei, inclusiv legatura sa cu latura experimentala (adoptarea la mediul graficii a unei monocromii - l'esthetique noir – specifice fotografiei si cinematografiei din perioada interbelica).
Selectia curatoriala include si un numar considerabil de lucrari in pastel, realizate in perioada 1946-1947, expuse in premiera absoluta. Ele infatiseaza, sub diverse aspecte compozitionale, strazi, case, cartiere marginase si zone comerciale din Bucuresti.
Colectia integrala Alexandru Phoebus cuprinde 386 de piese (preponderent opere realizate de artist, dar si cateva obiecte etnografice colectionate de familie), donate muzeului de mostenitorii legali ai artistului: sotia, Ana (initiatoarea ofertei de donatie), mama, Tamara, si unicul sau fiu, Eugen Phoebus. O parte dintre aceste lucrari se afla in prezent in expunerea permanenta a Muzeului Colectiilor de Arta.
Cea de a doua componenta a evenimentului este lansarea volumului Alexandru Phoebus (1899-1954). Repertoriul colectiei. Acest volum a fost ales pentru a deschide seria de repertorii ale muzeului ca urmare a interesului manifestat de-a lungul anilor de vizitatori pentru acest artist cu o importanta incontestabila pentru modernismul artistic romanesc.
Durata expozitiei: 6 noiembrie 2019 - 25 martie 2020.
Muzeul Colectiilor de Arta, Calea Victoriei 111
Program de vizitare: sambata - miercuri, orele 10.00 - 18.00
Ora limita de acces: 17.00.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.