Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Urbanism si urbanitate in reprezentarile cartografice ale Bucurestilor pana la inceputul secolului XX

Urbanism si urbanitate in reprezentarile cartografice ale Bucurestilor pana la inceputul secolului XX

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita miercuri, 4 decembrie 2019, de la ora 18:00, la un eveniment din seria ATLAS. Conferintele MNHCV. Dr. Toader Popescu, lector universitar in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, va sustine conferinta intitulata Urbanism si urbanitate in reprezentarile cartografice ale Bucurestilor pana la inceputul secolului XX.

Progresele din domeniul topografiei si cartografiei inregistrate in epoca moderna au modificat radical continutul si forma reprezentarilor planimetrice ale oraselor. Cea mai bogata imagine a acestor transformari este oferita de cazul bucurestean, a carui complexitate urbanistica si geografica nu poate fi comparata, in epoca, cu cea a vreunui alt oras din aceasta zona. Bazandu-ne pe o suita de planuri care acopera perioada dintre finalul sec. XVIII si inceputul sec. XX, vom incerca sa urmarim cum este reprezentata cartografic modernizarea urbana, atat la nivelul transformarilor fizice ale tesutului, cat si la cel al evolutiei reprezentarilor mentale ale orasului si urbanitatii.
Toader Popescu (n. 1980, Bucuresti) este doctor in arhitectura, lector universitar in cadrul Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti si alumnus al Colegiului Noua Europa (NEC). Arhitect si urbanist practicant, desfasoara proiecte de cercetare istorica, arhitecturala si urbanistica aplicata in cadrul practicii private, precum si in context academic. Este editor asociat al revistei sITA – studies in History and Theory of Architecture si autor de carti si articole. Volumul sau de autor Proiectul feroviar romanesc (1842-1916) a fost distins cu premiul Cartea de stiinta a anului de catre Asociatia Editorilor din Romania in anul 2015.
Participarea la conferinta se face pe baza de inscriere pe site si achitarea taxei de 5 lei sau 2,5 lei – tarif redus pentru studenti.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. Muzeul detine o colectie de peste 1000 de lucrari realizate in perioada secolelor XVI – XX, harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal provinciile romanesti, state si regiuni europene, precum si harti astronomice si planuri de oras. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor, un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti cat si de catre publicul general.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.