Marti, 22 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Dublu vernisaj la Muzeul Taranului Roman

Dublu vernisaj la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, va invita joi, 12 decembrie 2019, de la ora 19.00, la vernisajul expozitiei Tonitza 70 si la vernisajul expozitiei Icoana. Bucuria sarbatorilor, care vor avea loc la Sala Irina Nicolau. La mai bine de 70 de ani de la infiintare, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti isi propune sa deschida in salile Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti o expozitie cu lucrari de pictura, sculptura si grafica apartinand artistilor care au fost profesori de specialitate ai acestei unitati de invatamant in decursul timpului.

Chiar si numele liceului, primit in 1970, trimite la un mare artist si profesor: Nicolae Tonitza. Multe lucrari ale artistilor care au predat la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza se vor regasi pe simezele acestei expozitii. Printre artistii-profesori se afla figuri reprezentative pentru arta romaneasca, incepand cu deceniul al cincilea al secolului trecut si continuand pana astazi. Artistii reprezentativi pentru Liceul Nicolae Tonitza, prezenti la aceasta manifestare, s-au remarcat prin participari la mari expozitii in tara si in strainatate, despre opera lor s-au scris studii sau monografii, lucrarile lor au intrat in muzee importante de arta contemporana.
De remarcat si faptul ca, in foarte multe cazuri, multi profesori ai liceului au devenit si profesori universitari. Multi absolventi ai acestei scoli au devenit, la randul lor, plasticieni, iar unii chiar profesori la Liceul Nicolae Tonitza, asigurand continuitatea in indrumarea elevilor in lumea artelor plastice. Expozitia care urmeaza sa fie deschisa la Muzeul National al Taranului Roman va oferi vizitatorilor un ansamblu de lucrari de inalta tinuta artistica ilustrand mai multe decenii de plastica bucuresteana si avand ca numitor comun Liceul Nicolae Tonitza.
Expozitia Tonitza 70 va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau, pana la 19 decembrie 2019, de marti pana duminica. Lunea este inchis. Intrarea este libera.
Cu ocazia expozitiei jubiliare a Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, care implineste 70 de ani de la infiintare, elevii aduc un omagiu acestui eveniment in pragul sarbatorilor de iarna, dar si un plus de culoare, prin expozitia de icoane realizata in diferite tehnici si maniere. Atmosfera rece a iernii va fi astfel incalzita si animata, pe o perioada de o saptamana, de icoanele acestor elevi care doresc sa demonstreze ca arta, pe care o studiaza în cadrul Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, cuprinde toate formele de expresie plastica. Foaierul Salii Irina Nicolau va gazdui o lume vie a personajelor si scenelor biblice interpretate prin ochii tinerilor artisti care isi doresc ca prin gestul lor sa ii aduca mai aproape si mai repede pe vizitatori, in lumea magica a Craciunului.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.