Duminica, 13 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Stam acasa, aproape de arta, cu MNAR

Stam acasa, aproape de arta, cu MNAR

Email Imprimare

Tururi virtuale tematice, cursuri pentru copii, cataloage online disponibile gratuit si o revista trimisa saptamanal pe email abonatilor la newsletter. Toate fac parte din activitatile pe care Muzeul National de Arta al Romaniei le desfasoara online in perioada in care muzeul este inchis ca masura de preventie a raspandirilor infectarilor cu noul coronavirus, din dorinta de a face autoizolarea mai placuta pentru iubitorii de arta. Astfel, in fiecare zi de miercuri, pe pagina de Facebook a muzeului se posteaza un tur virtual tematic, cu o selectie de lucrari din patrimoniul muzeului care se inscriu in subiectul ales.

Primele doua tururi, apreciate de persoanele care urmaresc pagina, au avut ca teme lucrari cu animale de companie si 200 de ani de la descoperirea sculpturii Venus din Milo. Saptamana aceasta vor fi aduse impreuna lucrari realizate de la fereastra artistului, amintindu-ne ca si in interior putem gasi inspiratie si bucurie.
Mai mult, MNAR s-a gandit si la cei mici, pentru care statul in casa este cu atat mai dificil, si incepand de sambata, 18 aprilie 2020, va posta saptamanal pe perioada carantinei un clip educativ, pe teme legate de turul virtual al saptamanii respective, ajutandu-i pe copii sa devina creatori la randul lor. Celor care doresc sa profite de aceasta perioada pentru a citi mai mult, MNAR le-a pus la dispozitie, pe site-ul institutiei, o parte dintre cataloagele publicate de-a lungul timpului, care pot fi acum rasfoite gratuit. Cu aceasta ocazie, muzeul a facut publica, pentru prima data, o selectie din volumul Corneliu Baba si elevii sai.
De asemenea, newsletterul trimis saptamanal abonatilor a fost transformat intr-o revista ce reuneste o parte dintre informatiile oferite pe parcursul saptamanii respective.
Daca toate acestea v-au convins sa urmariti indeaproape activitatea online a Muzeului National de Arta al Romaniei, iata care sunt canalele prin care puteti face acest lucru:
Site: mnar.arts.ro
Facebook: www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei/
Instagram: www.instagram.com/muzeulnationaldearta/
Newsletter: www.facebook.com/MuzeulNationalDeArtaAlRomaniei
#StamAcasa #aproapedeARTA cu #MNARComentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.