Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Muzeul Taranului colecteaza istorii despre locuire

Muzeul Taranului colecteaza istorii despre locuire

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman a demarat in luna aprilie Casa de-a casa, o campanie on-line de colectare a unor istorii despre locuire in cele mai diferite ipostaze: spatiu, timp, contexte speciale, memorie, senzorialitate, consemnari, crochiuri, puzzle-uri ori fictiuni etnografice. O serie rupta din cotidian. Ce ne leaga de casele noastre? Cum am ajuns acolo? De ce am plecat? Actuali si fosti specialisti ai muzeului, etnologi, sociologi, curatori, din trei generatii diferite, vor scrie despre relatii de vecinatate, chefuri, nostalgii, sarbatoare, colturi nevazute, reinventarea spatiilor... Prin istorisirile acestea, vizitatorii on-line sunt indemnati sa contribuie la colectia muzeului cu propriile lor experiente de locuire.

Pe pagina de Facebook Educatie Muzeala MTR si pe portalul cultural LiterNet, in fiecare zi a saptamanii, puteti descoperi istorisirile scrise de Calin Torsan, Cosmin Manolache, Lila Passima, Iris Serban, Ioana Popescu, Serban Anghelescu si Ciprian Voicila, care va propun sa depasiti limitele distantarii sociale incercand propriile variante de autoetnografiere:
[ lunea lui Calin ] [ casa din Baragan]
[ martea lui Cosmin ] [ nomad ]
[ miercurea Lilei ] [ intre case ]
[ joia lui Iris ] [ infrarosu ]
[ vinerea Ioanei ] [ din nauntru despre afara ]
[ sambata lui Serban ] [ etno-rataciri ]
[ duminica lui Ciprian ] [ casa Domnului ]

Trimiteti o poveste!
Fiecare dintre voi aveti povesti ale locuirii in propria casa ori aiurea. Trebuie doar sa va dati ragaz si sa scotociti in memorie. Chiar si intr-un detaliu puteti descoperi o lume. Trimiteti, pe adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , o poveste si o imagine (foto, colaj sau elemente vizuale) care sa o ilustreze. Adaugati si cateva cuvinte despre dumneavoastra sau atasati un link catre website-ul personal/pagina de Instagram sau Facebook.
Povestile colectate vor putea aparea in volum, alaturi de autorii seriei, la Editura Martor a Muzeului National al Taranului Roman.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si canalul media online www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.