Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Asociatia Imunis prelungeste clasele gratuite de pilates pentru pacientele cu cancer de san

Asociatia Imunis prelungeste clasele gratuite de pilates pentru pacientele cu cancer de san

Email Imprimare

Asociatia Imunis prelungeste clasele gratuite de pilates pentru femeile care sufera de cancer  de san cu inca o luna. Incepute odata cu declansarea starii de urgenta, clasele gratuite de pilates on-line pe care le ofera Asociatia Imunis pacientelor au ajutat peste 40 de persoane sa aiba o viata mai buna in izolare. Pacientele vor putea participa gratuit la clasele de pilates pana in 15 iunie. Societatea Americana de Cancer evidentiaza ca, in general, exercitiile fizice imbunatatesc echilibrul, mentin muschii puternici, diminueaza senzatia de ameteala si combat oboseala. Iar clasele de pilates, prin faptul ca se bazeaza pe puterea interioara a organismului, sunt o optiune cu atat mai eficienta pentru paciente.

Spre exemplu, un studiu publicat in 2017 de Journal of Breast Health evidentiaza ca femeile care sufera de cancer de san si fac pilates au o calitate a vietii mai ridicata si dezvolta forme mai usoare de limfedem decat cele care nu fac pilates. In plus, clasele de pilates merg mana in mana cu oncologia integrativa, care combina medicina moderna cu terapii complementare, cum ar fi nutritia si exercitiile fizice.
Clasele de Pilates si oncologia integrativa sunt o combinatie minunata pentru pacientii dispusi sa gaseasca metode alternative de management al stresului, reducere a inflamatiei si imbunatatire a imunitatii. De aceea, exercitiile pe care le fac cu pacientii urmaresc intotdeauna nevoile specifice pe care le au pacientele cu cancer de san, spune Cosmina Grigore, presedintele Asociatiei Imunis.
Clasele gratuite de pilates au loc de doua ori pe saptamana, marti si joi, de la ora 16.00, si sunt gratuite.
Pacientii care vor sa participe trebuie sa trimita un e-mail la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Cosmina Grigore este de 7 ani (din 2013) supravietuitoare a cancerului de san si a ales sa vorbeasca deschis despre aceasta aventura a vietii ei, crezand cu tarie ca prin puterea exemplului poate ajuta mai departe. Cosmina s-a certificat ca tehnician nutritionist si a facut cursul de Navigator de pacienti sub indrumarea doamnei Victoria Asanache, este primul pacient devenit patient coach din Romania (consultant pentru pacienti; persoana care poate indruma pacientul corect, de la momentul diagnosticarii pana la initierea tratamentului si a terapiilor adjuvante), este si instructor certificat de Pilates, iar in 2016 a fost numita Femeia Anului la categoria Initiativa pentru sprijinul semenilor.
Asociatia Imunis a fost infiintata in anul 2016 de Cosmina Grigore, cu scopul de a ajuta mai departe oamenii diagnosticati cu cancer. Obiectivul asociatiei este de a le imbunatati calitatea vietii celor diagnosticati cu cancer si apartinatorilor lor prin educatie, sport si empowerment.
Mai multe detalii gasiti pe asociatiaimunis.ro









Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.