Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Muzeul Theodor Pallady s-a redeschis pentru public

Muzeul Theodor Pallady s-a redeschis pentru public

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei anunta redeschiderea pentru public a muzeului satelit Theodor Pallady incepand din 10.06.2020. Programul temporar de functionare va fi de miercuri pana duminica, orele 11.00-17.00. Muzeul Theodor Pallady era singurul aflat in administrarea Muzeului National de Arta al Romaniei ce nu putea fi vizitat inca dupa inchiderea temporara ca masura de preventie a infectarilor cu SARS-CoV-2. MNAR si Muzeul Colectiilor de Arta si-au reluat activitatea cu publicul din 20.05.2020, iar Muzeul K.H. Zambaccian, din data de 3.06.2020.
Vizitarea tuturor celor patru muzee este posibila doar cu respectarea masurilor de siguranta impotriva infectarilor cu noul coronavirus, care includ purtarea mastii de protectie, masurarea temperaturii la intrare si interdictia de a forma grupuri mai mari de trei persoane pe parcursul vizitei (cu exceptia familiilor cu mai multi copii).
Din acest moment, toate cele patru muzee aflate in administrarea MNAR isi asteapta din nou vizitatorii. Redeschiderea Muzeului Theodor Pallady, precum si rezolvarea blocajului cu plata pentru cei 75 de supraveghetori care au fost in somaj tehnic pe perioada starii de urgenta reprezinta pasi importanti pentru revenirea la normalitate. Asiguram inca o data publicul ca au fost luate toate masurile pentru ca experienta lor la muzeu sa fie una sigura si placuta a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.
Muzeul Theodor Pallady adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut si contine un nucleu substantial de panze semnate de Theodor Pallady si peste 800 de desene si gravuri din perioada sa pariziana, precum si picturi de scoala franceza, olandeza, engleza si spaniola din secolele XVI-XIX, sculptura mica antica si renascentista, textile, piese de mobilier, ceramica orientala si alte obiecte de arta decorativa.
Cladirea in care functioneaza muzeul, cunoscuta sub numele de Casa Melik, a fost construita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si este una dintre cele mai vechi si frumoase case negustoresti din Bucuresti.
Pretul unui bilet este de 10 lei, iar copiii si pensionarii beneficiaza de reduceri. Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.