Miercuri, 3 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Culoarea aerului, expozitie la MTR

Culoarea aerului, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman gazduieste in perioada 1-15 iulie 2020, in Sala Acvariu, expozitia colectiva Culoarea aerului, ce reuneste lucrarile de pictura ale artistilor Bogdana Contras, Cornelia Gherlan, Adriana Vasile, Eugen Iovan si sculpturile invitatului lor, reputatul artist Aurel Contras. Curatorul expozitiei este criticul de arta Madalina Mirea. Vernisajul are loc astazi, 1 iulie, ora 18.00.
Sunteti asteptati atat la eveniment, cat si pe durata expozitiei 1-15 iulie 2020, de marti pana duminica, orele 10.00-18.00.

Cinci artisti plastici va invita la primul vernisaj din restul vietii voastre, atat de altfel si totusi atat de asemanatoare cu ce ati trait pana acum. Culoarea aerului este un demers linistitor si recuperator, in proportii egale, de care aveati o uriasa nevoie. Simezele generoase ale Salii Acvariu, de la Muzeul National al Taranului Roman aduna, in luna iulie a acestui an - pe care il veti tine minte cu totii - cinci destine artistice individuale din generatii diferite, pe care le leaga gestul ferm, curajos, expresia calma si rafinata si un caracter narativ implicit, pe care fiecare il privilegiaza in lucrarile sale.
Cornelia Gherlan va propune structuri indraznete, volume care isi cer imperios dreptul la viata, amintind de sinele vostru tensionat, dedublat, modelat din contraste cromatice fara cusur.
Eugen Iovan mana privitorul la ape adanci, pe malul carora sezum si plansam, intr-o suprapunere de tuse deopotriva subtile si nervoase, creand o atmosfera de indicibila gratie.
Bogdana Contras insereaza, curajos, elemente grafice insolite, in compozitii limpezi, in care volumele ferme sunt concurate de fragile elemente vegetale, picurand liniste in sufletul vostru insetat de bine, adevar si frumos.
Adriana Vasile descrie pe panza singuratatea cea de toate zilele si va ia partasi la nelinistea ei, creata prin elementele grafice cu o acuta prezenta, revizitand trecutul, privind spre un viitor incert.
Aurel Contras, cu obiectele sale aproape sacre, confera intregului un aer inalt, cvasi-mistic, vibrant, precum culoarea aerului insusi, in pragul eruperii unui vulcan.
    Cinci oameni simpli si vii, cu infinite nelinisti si cautari, va extrag, pentru cateva clipe, din linistea ce s-a asternut in jur, mai infricosatoare decat agitatia infinita, care o preceda. Faceti-va acest dar si zaboviti in Acvariu, de dragul sutelor de ani pe care i-ati petrecut, cu totii, in preajma operelor de arta. Va garantez ca nu veti regreta.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si canalul media online www.accmediachannel.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.