Miercuri, 3 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Icoane din vremea lui Mihai Viteazul si Matei Basarab, scoase la vanzare

Icoane din vremea lui Mihai Viteazul si Matei Basarab, scoase la vanzare

Email Imprimare

O bogata colectie de valori traditionale, transmisa din generatie in generatie, a fost adunată la Palatul Cesianu-Racovita. Importanta mostenire este reprezentata de vechi icoane din vremea lui Matei Basarab si Mihai Viteazul, rare ii si costume populare, covoare traditionale de sute de ani sau lazi de zestre in care au fost pastrate povesti romanesti. Licitatia de Valori Traditionale, inclusiv colectia de icoane pe sticla Cecilia Cutescu-Storck, va avea loc joi, 9 iulie 2020, ora 19.30.
Sangele apa nu se face, intrucat credinta a reprezentat, de-a lungul istoriei, liantul care a pastrat unit poporul roman, iar simbolul acesteia au fost icoanele. O mostenire valoroasa, in licitatie, este reprezentata de icoanele din colectia artistei Cecilia Cutescu-Storck, prima femeie din Europa care avea sa predea la o Catedra de Arte decorative, in cadrul Academiei de Arte Frumoase din Bucuresti, dar si o importanta activista pentru drepturile femeilor din Romania. Colectia de 7 icoane pe glaja a fost realizata in ateliere transilvanene in sec. XIX-XX, avand preturi de pornire intre 150 si 500 de euro.
Cea mai valoroasa dintre icoane, cu un pret de pornire de 4.000 de euro, dateaza din epoca lui Matei Basarab din prima jumatate a secolului al XVII-lea, avandu-l reprezentat pe Iisus Rastignit. O impresionanta aparitie, in licitatie, este si o icoana imparateasca pe lemn - Iisus Hristos Imparat si Mare Arhiereu, cu un pret de pornire de 3.500 de euro, realizata in jumatatea sec. XVIII in Tara Romaneasca. 
Omul sfinteste locul - o marturie scrisa pe iile si costumele populare romanesti, pe care le regasim in licitatie, adunate din Tara Oasului, Tinutul Padurenilor sau zonele Arges, Valcea si Olt cu preturi de pornire intre 200 si 500 de euro. Piesele unicat, cu o compozitie care respecta perfect structura traditionala, sunt realizate din panza de bumbac, tesuta manual cu matase
Daca nu stii incotro mergi, uita-te inapoi de unde ai venit - la obarsie, unde avem testamente care ne fac unici in intreaga lume, iar covoarele traditionale, trecand proba timpului, spun, in firele tesute, povestea unei familii, a unei regiuni sau chiar a intregului neam. Colectia de 13 covoare basarabene, oltenesti si muntenesti, cu preturi de pornire intre 100 si 1.000 de euro, sunt realizate din lana naturala, in culori naturale obtinute din plante vegetale, cu motive mici in forma geometrica, simple si pline de conţinut.
Nu lasa pe maine ce poti face astazi - sa vizitati expozitia de valori traditionale, deschisa la Palatul Cesianu-Racovita sau on-line pe artmark.ro si sa descoperiti suita de piese traditionale romanesti - vase din ceramica decorate cu motive populare, lazi de zestre, obiecte rare de uz utilitar sau mobilier realizat in stil Neo-Brancovenesc.
Mai multe detalii gasiti pe www.artmark.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.