Luni, 8 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Campania Actori de pus in rama, incheiata cu succes

Campania Actori de pus in rama, incheiata cu succes

Email Imprimare

Campania Actori de pus in rama, desfasurata de Muzeul National de Arta al Romaniei, in parteneriat cu Teatrul Nottara, a ajuns la final. In cadrul campaniei, actorii Teatrului Nottara au "interpretat" 16 lucrari din patrimoniul MNAR. Actorii pusi in rama au fost: Ioana Calota, Razvan Banica, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminita Erga, Diana Roman, Filip Ristovski, Raluca Gheorghiu, Mihaela Subtirica, Ion Grosu, Sorina Stefanescu, Serban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu si Crenguta Hariton.

De-a lungul celor 16 saptamani, campania ne-a purtat prin Galeria Nationala si Galeria Europeana ale MNAR, dar si prin muzeele-satelit Muzeul Colectiilor de Arta si Muzeul K.H. Zambaccian. De mentionat este si oprirea in Spatiile Istorice ale fostului Palat Regal, ca urmare a transformarii lui Dan Bordeianu in Principele Domnitor Carol I. Fiecare actor a realizat un scurt material video, cu descrieri despre artist si lucrarea reinterpretata, pe baza textelor primite de la specialistii muzeului.
Au fost aduse in prim plan atat lucrari ale unor artisti foarte cunoscuti, precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Stefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens, cat si ale unor pictori ca: Ipolit Strambu, Sabin Popp sau George Peter Alexander Healy. Pentru a rasplati efortul actorilor, campania va continua cu o expozitie care va reuni colajele obtinute de-a lungul celor patru luni. Aceasta va fi expusa in vitrinele Teatrului Nottara de pe Bd Magheru si ulterior pe gardul MNAR, pe Calea Victoriei. Instinctul firesc de a cauta asemanari si diferente intre original si "reproducere" va da ocazia publicului de a observa detalii in operele de arta pe care poate le-ar fi trecut cu vederea in mod obisnuit.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro si new.nottara.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.