Joi, 4 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Matusa. Media mix pe fotografie, expozitie la MTR

Matusa. Media mix pe fotografie, expozitie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 1 octombrie 2020, de la ora 17.00, la vernisajul expozitiei Matusa. Media mix pe fotografie, a artistei fotograf Kathleen Laraia McLaughlin, originara din Statele Unite ale Americii.
Artista a petrecut mai bine de un an (1999-2000) in satul Sarbi din judetul Maramures, traind in comunitate si fotografiind oamenii si obiceiurile lor. De atunci, a revenit in numeroase ocazii, uneori prin intermediul unor burse Fulbright (2002, 2015, 2019) ori, pur si simplu, pentru a se reintalni cu familia din care simte ca face parte acum. Cu fiecare calatorie a continuat sa fotografieze crampeie din viata satenilor, documentand schimbarile care au aparut de-a lungul ultimilor 20 de ani.

Expozitia Matusa reuneste fotografii realizate Mariei, matusa familiei, care a gazduit-o pe artista, precum si altor membri ai familiei sale, in special sotului acesteia, Vasile, doua persoane de care Kathleen Laraia McLaughlin se atasase in mod deosebit. Cum in 2018 a aflat de trecerea in lumea cealalta a Mariei, artista fotograf a decis sa ii dedice o expozitie memoriei femeii care a impresionat-o, in primul rand, pentru simplitatea si firescul ei, dar si pentru ca, neavand copii, urma sa se spuna in comunitate, la inmormantarea acesteia, ca a avut o viata lipsita de sens. Expozitia isi propune, astfel, sa recupereze sensul vietii matusii Maria, imbinand obiectele personale ale acesteia cu fotografiile care o prezinta in varii ipostaze de-a lungul timpului pe care Kathleen l-a petrecut alaturi de familia acesteia.
Expozitia a fost gazduita in 2019 la Centrul de Cultura Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului. Vernisajul se va desfasura in absenta fizica a artistei, din motive generate de criza pandemica, insa Kathleen Laraia McLaughlin va fi prezenta virtual.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Acvariu, pana in 10 octombrie 2020, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si canalul media online www.accmediachannel.ro.

Masuri sanitare si sugestii de vizitare a expozitiei

In Sala Acvariu este permisa prezenta a maximum 20 de persoane simultan, iar la vernisaj, care va avea loc in curtea exterioara, se va permite prezenta unui numar de maximum 100 de persoane, cu respectarea regulilor de distantare.
Portul mastii este obligatoriu pentru personalul muzeului si pentru vizitatori.
Accesul in sala va fi permis dupa ce vizitatorii isi vor dezinfecta mainile la distribuitorul de gel hidroalcoolic.
In expozitie, vizitatorii sunt rugati sa pastreze, intre ei, distanta fizica de 2 m.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.