Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Magie pe portativ, spectacol pentru copii la Muzeul Hartilor

Magie pe portativ, spectacol pentru copii la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in parteneriat cu Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, ii invita pe copii sambata, 4 iunie 2022, ora 11.00, la un spectacol de muzica si magie, sustinut de pianista Madalina Pasol si magicianul Magitot. Evenimentul are loc la sediul muzeului, pe strada Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti.

Acces: bilet de 15 lei/ copil, achizitionat online - https://eventbook.ro/theater/bilete-magie-pe-portativ
Parintii vor putea achizitiona bilet de vizitare a muzeului (10 lei), de la casa de bilete.
Durata: 1 h 30 min
Intrarea este permisa pana cu maximum 15 minute inainte de inceperea evenimentului.


Magie pe portativ este un nou eveniment-concept, un spectacol de magie si muzica cu pian, acordeon, mentalism, porci de plastic, catuse si föhn. Madalina Pasol, pianist concertist, isi va demonstra abilitatile muzicale in sincron cu trucurile pline de umor si indemanare ale actorului Marian Dragus alias Magitot.
La finalul evenimentului, copiii si parinti sunt invitati sa descopere hartile vechi din colectia muzeului, sa se bucure de jocurile de puzzle, de aplicatiile de realitate augmentata si de cartile de la Coltul de lectura.

Pianista Madalina Pasol, un copil-minune al anilor ’80-’90, recunoscuta pentru premiile internationale si colaborarile pe scenele importante din Europa si Asia, este apreciata pentru maiestria sa intepretativa. Este laureata a unor importante concursuri internationale precum ARD – München, Feruccio Busoni sau Artur Schnabel. La Berlin, printre alte colaborari prestigioase cu RIAS Kammerochester, Filarmonica din Berlin si absolvirea clasei de pianisti concertisti a celebrului profesor roman George Sava si, mai tarziu, a prof. Pascal Devoyon, pianista a initiat o stagiune de Hauskonzerte pe care le continua la Bucuresti sub forma salonului „Chopin&Champagne”. Prezideaza Institutul International de Arte si initiaza proiecte pentru tinere talente care se formeaza sub indrumarea sa si promit viitorul unei generatii. In cadrul carierei sale de prestigiu international Madalina Pasol colaboreaza cu numeroase institutii si festivaluri din Romania: Bucharest Music Film Festival, Radio Romania Muzical, Festivalul George Enescu, Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, Casa Artelor „Dinu Lipatti” etc.

Marius Dragus, cunoscut pentru toata lumea drept Magitot, este absolvent al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale la clasa profesorului Florin Zamfirescu si ultimul discipol al maestrului magician Matei Retas. Castigator al premiului de originalitate in cadrul emisiunii Romanii au talent si cu peste 350 de spectacole pe an, Magitot este astazi apreciat atat de televiziunile din tara, cat si de organizatorii de evenimente de calitate. Spectacolele sale se disting prin farmecul aparte al artistului, comedia de calitate si faptul ca publicul paseste in lumea lui, simtindu-se detasat de problemele cotidiene. Profesor de actorie si magie de peste 10 ani, actor, magician, prezentator si un bun entertainer, toate astea amestecate cu umorul specific, il fac pe Magitot sa fie un brand national.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.

Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) este o organizatie non-guvernamentala de utilitate publica, reunind artisti interpreti din domeniul artei muzicale interpretative, cum ar fi solisti, dirijori, coristi, balerini, dansatori si instrumentisti ai prestigioaselor orchestre existente in Romania. In cei peste 20 de ani de activitate, UCIMR a reusit sa reuneasca peste 10 000 de membri si sa se impuna in viata culturala prin coerenta si continuitatea proiectelor sale, al caror impact a contribuit la imbunatatirea conditiei artistilor romani si la atragerea unui public nou cu fiecare proiect

Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.