Luni, 1 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Muzica si film la Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzica si film la Muzeul National de Arta al Romaniei

Email Imprimare

Duminica, 3 octombrie, incepand cu orele 16.30, in cadrul expozitiei Dracula - voievod si vampir, Muzeul National de Arta al Romaniei va invita la recitalul sustinut de Ansamblul Einuiea pe durata proiectiei filmului Nosferatu, simfonia groazei.
Spectacolul care imbina muzica si filmul este parte a unui inedit proiect apartinand Ansamblului Einuiea. Este vorba despre proiectia in spatii neconventionale a unor filme mute din arhivele cinematografiei mondiale, insotite de muzica originala compusa special pentru aceste filme si interpretata live.

Artistii din ansamblul Einuiea propun o coloana sonora pentru filmul Nosferatu, pe care o interpreteaza live in timpul proiectiei acestui film, o productie clasica a cinematografiei germane expresioniste, pornind de la ideea ca muzica nu trebuie sa fie perceputa ca un element distinct, ci doar sa prelungeasca atmosfera si retorica filmului, subliniind stari sau insotind caractere.
Din cvartetul Einuiea fac parte Calin Torsan (fluiere traditionale, flaute drepte, clarinet, mandolina), George Turliu (voce, baglamas, kazoo, saz, psalteriu), Silviu Fologea (chitara electroacustica) si Juan-Carlos Negretti (darbuka, bongos, cinele, percutii). Ansamblul Einuiea abordeaza muzica veche traditionala de pe teritoriul Romaniei, precum si compozitii originale, scrise in spiritul muzicii arhaice din Balcani. Sursele muzicale de inspiratie ale formatiei sunt diferite culegeri si manuscrise de epoca, ceea ce face ca ansamblul sa integreze in stilul sau sonoritati turcesti, ebraice si nipone sau sa preia elemente din muzica veche de curte ori din cea oraseneasca.
Expozitia Dracula - voievod si vampir este organizata de Muzeul National de Arta al Romaniei in colaborare cu Kunsthistorisches Museum din Viena si Castelul Ambras din Innsbruck, propunandu-si sa reflecteze asupra personajului istoric Vlad Tepes/Dracula si a vampirismului intr-un context istoric si documentar realist. Expozitia ramane deschisa la Muzeul National de Arta al Romaniei pana duminica, 10 octombrie 2010. Expozitia este organizata cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucuresti si al Forumului Cultural Austriac.
Concertul si proiectia filmului vor avea loc in ultima sala a expozitiei, dedicata evolutiei imaginii lui Dracula si a vampirilor in cinematografia mondiala. Numarul locurilor este limitat. Accesul se face numai in limita locurilor disponibile. Tarif: 8 lei (pret intreg), 4 lei (pret redus).

 

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.