Luni, 1 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Army in Concert

Army in Concert

Email Imprimare

In aceasta toamna, Asociatia Culturala Teocta, impreuna cu Centrul Cultural European Sector 6, Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu Sector 4, Centrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale - Ilfov si Serviciul Muzicilor Militare va invita din nou la o serie de concerte! Ajunsa deja la cea de-a treia editie, stagiunea de concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei, ce se va desfasura la sfarsitul acestui an, la Bucuresti, sub titlul binecunoscut Army in Concert, promite sa fie un nou succes pentru indragitul ansamblu muzical.

Aceasta stagiune de concerte a Orchestrei Reprezentative a Armatei a fost gandita ca o incursiune in universul muzicii clasice, al muzicii de opera, al jazz-ului, swing-ului, al muzicii de film si al muzicii pop.
Nascuta in urma cu peste jumatate de veac (1951), Orchestra Reprezentativa a Armatei reprezinta astazi cea mai titrata orchestra de suflatori din Romania, fiind, totodata, etalonul de performanta pentru toate formatiile similare din tara noastra. Complexitatea repertoriului abordat, disciplina de ansamblu, virtuozitatea si, nu in ultimul rand, nivelul interpretativ ridicat sunt doar cateva dintre argumentele care justifica succesul incontestabil de care se bucura Orchestra Reprezentativa a Armatei in peisajul concertistic national si international. De-a lungul anilor, ansambul s-a impus ca o adevarata forta de imagine a Armatei si a Romaniei in lume, bucurandu-se de un palmares demn de cel al marilor orchestre, cu numeroase inregistrari audio-video si cu participari la cele mai importante festivaluri ale muzicilor militare din toate colturile lumii, de la Paris, Berlin sau Munchen pana la Ankara, Teheran sau Beijing.
Initiativa proiectului Army in Concert apartine Asociatiei Culturale Teocta, care, incepand din anul 2001, se implica activ in viata cultural-muzicala romaneasca, prin promovarea unor evenimente de inalta tinuta artistica, nascute din colaborarea cu artisti renumiti din tara si din strainatate. Printre realizarile remarcabile ale Asociatiei Culturale Teocta se numara si infiintarea primei orchestre independente din Romania, European Royal Orchestra, ce reuneste peste 60 de muzicieni tineri, absolventi ai unor institutii muzicale din tara si din strainatate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.