Luni, 1 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Secretele florilor

Secretele florilor

Email Imprimare

O viata frumoasa si implinita se bazeaza in primul rand pe armonie, o armonie ce cuprinde in egala masura universul nostru proiectiv, precum si pe cel senzorial. Iar, in dobandirea acestei armonii, principalul nostru aliat il constituie, fara indoiala, florile. Ele ne invaluie cu parfumul lor delicat, cu o adevarata simfonie de culori, oferindu-se de multe ori si drept delicatese gastronomice sau ca sursa naturala de sanatate. Dar, in acelasi timp, ele poarta cu sine unele dintre cele mai frumoase povesti si legende care ne-au bucurat copilaria si continua sa dea o dimensiune in plus intregii noastre vieti.

Iar aceasta minunata dimensiune proiectiva vine sa ne ofere si o forma specifica de comunicare, caci florile ne ofera un limbaj special de comunicare. In functie de specie, de culoare sau de numar, ele stiu sa transmita dragoste, admiratie, simpatie, recunostinta sau gelozie, iar campul lor semantic este aproape nesfarsit. Iar astazi nu mai este un secret: florile comunica intre ele, la fel cum comunica si cu noi... Si asta nu doar conform legendelor, ci inclusiv a inregistrarilor de laborator! Florile ne pot ajuta cu prezenta lor, la fel cum noi le putem ajuta cu dragostea noastra.
Culorile si aromele florilor ne insufletesc viata si atunci cand intram intr-o casa aranjata cu gust, cand apreciem o gradina cu flori frumoase si ingrijite, cand ne vin in intampinare prin modul in care o persoana care stie ce parfum sa-si aleaga si cum sa se imbrace. Dar florile ne ofera mult mai mult si atunci cand ne intampina un camp inflorit, o livada in soarele primaverii, ghiveciul cu muscate din fereastra sau buchetul asezat cu grija pe masa. Din pacate, viata mereu mai trepidanta, mereu mai departe de natura, ce tinde sa se retraga mereu mai adanc intr-un mediu esentialmente virtual, risca sa ne instraineze pe zi ce trece de frumusetea si de binefacerile acestor minunate prietene, florile. Sunt doar cateva dintre motivele care au facut ca acest minunat subiect al florilor sa fie abordat intr-o noua rubrica TV din perspectiva care este descrisa cel mai bine chiar de titlul sau - Secretele florilor. Pentru multi dintre noi, nesfarsitele povesti si valori cu care ne intampina florile au devenit cu timpul adevarate secrete pe care e timpul sa le redescoperim spre binele nostru, pentru a reusi sa dam o dimensiune in plus vietii noastre. Un plus de fericire, un plus de intelegere, un plus de frumusete si sanatate.
Trebuie sa invatam sa ne apropiem de cei care nu au uitat sa iubeasca florile, care inca le cunosc limbajul, care inca mai stiu sa aranjeze un adevarat buchet de flori, pregatit special starii, asteptarii si nevoii noastre. A oferi flori, indiferent ca ne referim la modul in care daruim un buchet de flori sau suntem in stare sa pregatim un buchet de flori pe masura, pentru cel ce are nevoie de el, este o adevarata arta si un gest de noblete. A iubi florile denota nu numai o stare de gratie, dar si o adevarata noblete sufleteasca. Sa invatam sa iubim florile, invatand sa le cunoastem, pentru a da un sens in plus vietii, pentru a invata sa ne cunoastem si sa ne intelegem mai bine pe noi insine, dar si pe cei de langa noi, dincolo de cuvinte si de semne, dincolo de tot ce ne-ar putea separa unii de altii. Sa invatam sa iubim florile pentru a redescoperi firescul vietii si bucuria ce ti-o poate oferi bucuria celui de langa tine. Iata gandurile din care s-a nascut rubrica Secretele florilor, realizata de doamna Carmen State si sustinuta de Cecilia Caragea. Puteti urmari rubrica Secretele florilor, pe TVR 1, in cadrul emisiunii Opre Roma, difuzata miercurea, intre orele 13.00 si 14.00, si realizata in cadrul Redactiei pentru Minoritati, condusa de domnul Catalin Sava.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.