Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Concert A.G. Weinberger la MTR

Concert A.G. Weinberger la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 17 septembrie 2014, ora 19.30, in curtea interioara a MNTR, la concertul lui A.G. Weinberger. Vocalist, producator, lider de trupa si ambasador international al blues-ului, A.G. Weinberger este, fara indoiala, una dintre cele mai semnificative personalitati ale comunitatii romanesti de blues. Nascut la Oradea, Weinberger si-a inceput cariera muzicala cantand rock, dar, dupa un timp, a inteles ca adevarata sa pasiune este muzica blues.

In 1986, a infiintat, impreuna cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) si Catalin Rotaru (chitara bas), prima formatie de blues din Romania - Transylvanyan Blues Community. Fiind o formatie care se opunea valorilor comuniste, muzica a atras un public numeros, care cauta sa evadeze din realitatea socialista specifica acelei perioade.
In 1991, a infiintat prima formatie proprie de blues, Weinberger Blues Machine, lansand albumul Good Morning Blues (1996), urmat, in anul urmator, de Standard Weinberger. A atras atentia publicului international, in special, in Statele Unite, Germania si Israel, de unde a primit critici pozitive pentru sunetul underground.
A.G. Weinberger a cantat alaturi de interpreti ca Al Di Meola, John Mayall, Chick Corea si James Blood Ulmer, Leon Russell, Son Seals, Little Milton sau Hubert Sumlin Beside. In efortul de a promova muzica blues si mai departe, A.G. Weinberger a scris muzica pentru 17 piese de teatru, unele dintre ele fiind jucate la Teatrul Bulandra si la Teatrul National din Bucuresti.
A.G. Weinberger este piesa de temelie a blues-ului romanesc si, totodata, deschizator de drumuri in aceasta directie pentru Europa de Est.
Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.