Miercuri, 27 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni "Cabaretul cuvintelor" ne aproprie de adevar

"Cabaretul cuvintelor" ne aproprie de adevar

Email Imprimare

Ce ar fi cuvintele daca nu ar exprima ceea ce simtim? Ce ar mai insemna simtirile daca ele nu ar fi validate de limbajul scris sau vorbit? Ce ar fi limbajul daca el nu ar reprezenta comunicarea celor mai diferite esente umane si uniunea chiar si pentru o clipa a firilor contrastante? Sunt cateva intrebari care isi pot gasi raspunsul prin vizionarea spectacolului de teatru Cabaretul cuvintelor de Matei Visniec, ce va avea loc miercuri, ora 21.15 la Teatrul Mignon, Bd. Hristo Botev, nr. 1.

Initiatorul acestui proiect teatral este Alexandru Nagy, masterand in regia la Universitatea East 17 din Londra, fondator al Teatrului Independentilor Profesionisti, regizor-colaborator al Operei din Brasov si al Teatrului Odeon Bucuresti, iar in prezent este asistentul lui Mick Davis la Teatrul Metropolis din Bucuresti.
Distributia spectacolului este formata din actorii Aida Avieritei, Stefan Pavel, Ionut Niculae si Octavian Costin. Scenografia este semnata de Ioana Pasca. Accesul in sala de spectacole se face in baza rezervarilor la numarul de telefon 0726.243.907 sau biletele se pot achizitiona si de pe www.iabilet.ro.
Fascinat de cuvinte, de aceste "monade ale comunicarii”, Matei Visniec a incercat, in acest volum, sa realizeze un soi de dictionar subiectiv, pornind de la ideea ca fiecare cuvant presupune un proces mai complicat, aproape alchimic, care duce la forma finala: "Fiecare cuvant are o poveste, o istorie, vine dintr-o intalnire a culturilor si dintr-un efort dramatic al omului de a se apropia de adevar." (Silvia Dumitrache, Bookaholic)
Emotionant acest Cabaret al cuvintelor si o dovada ca tinerii sai creatori stapanesc un mestesug indispensabil in teatru: arta dozajului, a proportiilor, a echilibrului, adesea "uitata" in productiile contemporane, in favoarea spectaculosului cu orice pret. Sau, cu vorbele unui personaj al autorului, "Dozare supravietuire este". (Maria Zarnescu, yorick.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.