Luni, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Dansul contemporan romanesc are istorie!

Dansul contemporan romanesc are istorie!

Email Imprimare

De la Bucuresti, Timisoara, Cluj, direct pe scenele de la Paris, Berlin, Geneva, Kiev sau Milano, dansul contemporan romanesc a fost aplaudat, condamnat, batut, torturat si apoi dat uitarii. O istorie despre care s-a spus ca nu mai exista este adusa acum la viata, este strigata, afirmata, performata.
Centrul National al Dansului Bucuresti prezinta Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) - Harta istoriei dansului contemporan in Bucuresti, un proiect de recuperare si actualizare a unei istorii invizibile pana acum, concretizat prin sase evenimente desfasurate in perioada 24 septembrie – 29 noiembrie in mai multe spatii din Bucuresti.

Dupa un an de cercetare (coordonata de Igor Mocanu) prin arhive nationale, prin biblioteci si arhive personale, CNDB va prezinta personalitati artistice puternice si povestile lor senzationale despre parcursuri artistice necunoscute pana azi. Floria Capsali, Esther Magyar, Trixy Checais, Vera Proca Ciortea, Stere Popescu, Ioan Tugearu isi gasesc recunoasterea in cultura romaneasca si in contextul artistic actual. Inovatori, revolutionari si temerari ai vremurilor lor, dansul contemporan romanesc le datoreaza libertatea formei si miscarii de acum. Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) - Harta istoriei dansului contemporan in Bucuresti se inscrie in linia demersurilor de recuperare a istoriei dansului contemporan romanesc pe care CNDB le-a initiat inca din 2007 si este cu atat mai important cu cat pregateste lansarea Portalului Dansului Contemporan Romanesc (UptoDance).
Programul Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) - Harta istoriei dansului contemporan in Bucuresti cuprinde:
 
Eveniment Trixy Checais
Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Sediul Central, Sala Auditorium
Expozitie: 8-9 octombrie, orele 8.00-20.00 si 10 octombrie, orele 10.00-18.00
Vernisaj, 8 octombrie, ora 18.30
 
Eveniment Vera Proca Ciortea
Sala Rapsodia, Lipscani
22 si 23 octombrie, ora 19.30
 
Eveniment Stere Popescu
Centrul National al Dansului Bucuresti, Sala Stere Popescu
Expozitie: 8-14 noiembrie, orele 10.00-20.00
Vernisaj si spectacol, 8 noiembrie, ora 18.30
 
Eveniment Esther Magyar
Centrul National al Dansului Bucuresti, Sala Stere Popescu
15 noiembrie, ora 18.30
 
Eveniment Ioan Tugearu
Centrul National al Dansului Bucuresti, Sala Stere Popescu
29 noiembrie, ora 18.30

Time Dance Connection. Bucharest in Action (1925-2015) - Harta istoriei dansului contemporan in Bucuresti este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Esti Bucuresti al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti – ARCUB si al Primariei Municipiului Bucuresti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.