Joi, 9 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Cele trei dive, un spectacol-eveniment de exceptie la Sala Radio

Cele trei dive, un spectacol-eveniment de exceptie la Sala Radio

Email Imprimare

In ajunul sarbatorilor de iarna, in fiecare an, pe afisul Salii Radio figureaza un eveniment transformat intr-o traditie a stagiunii si intr-un reper al scenei culturale bucurestene: Cele trei dive, gala extraordinara cu arii din opere celebre. Vineri, 18 decembrie, ora 19.00, pentru al cincilea an consecutiv, veti avea ocazia de a aplauda la Bucuresti, alaturi de Orchestra Nationala Radio, trei artiste lirice care si-au construit o spectaculoasa cariera in tara, dar si in strainatate. De aceasta data, cele trei mari voci sunt: sopranele Teodora Gheorghiu si Iulia Isaev si mezzosoprana Liliana Matteiciuca. Solistele vor evolua sub bagheta dirijorului de origine italiana David Crescenzi, invitat special al serii fiind si tenorul Stefan Pop. Evenimentul se va desfasura cu participarea Corului Academic Radio, pregatit de Dan Mihai Goia.

Programul galei reuneste o pleiada de mari compozitori, ca Verdi, Rossini, Mozart, Bizet, Puccini, Donizetti s.a, cu partituri din opere ca Il Trovatore (Trubadurul), Cosi fan tutte, Carmen, Turandot, La Boheme, Macbeth, Don Pasquale. Parteneri ai evenimentului sunt: Carrefour, NISSA, ApiLand, Herbagen, Domeniile Ostrov,  Farmec, Ramada Majestic. Dirijorul David Crescenzi a fost numit, din septembrie 2014, director artistic si dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Nationale Romane Timisoara, iar  cartea sa de vizita include o variata experienta artistica la Teatrul St. Carlo din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul Carlo Felice din Genova si alaturi de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Camera din Bologna, Filarmonicile din Alessandria si Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma s.a.
Rasplatita cu o bursa de studii oferita de insusi Jose Carreras la inceputul carierei, Teodora Gheorghiu si-a alcatuit un parcurs artistic presarat cu succese pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii. La Opera Nationala Bucuresti a debutat in rolul Reginei Noptii (Flautul fermecat - W. A. Mozart), fiind apoi invitata sa evolueze pe importante scene din Europa precum: Theatre de la Monnaie din Bruxelles, Opera Nationala Lorena din Nancy, Teatrul din Lucerna, Grand-Theatre din Geneva, Opera din Lausanne, Theatre des Champs-Elysees din Paris s.a. In anul 2004, a debutat la  Opera de Stat din Viena, iar intre 2007 si 2010 a fost membra a acestei institutii.
Dupa absolvirea Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Liliana Mattei Ciuca a obtinut o bursa de trei ani la Conservatorul de Muzica din Luxemburg (absolvind cu Grand Prix Superieur), fapt care a deschis o alta perspectiva asupra carierei sale artistice, iar in 1997 a fost admisa la Academia de Muzica din Viena. Cariera sa internationala a inceput in acelasi an, fiind invitata sa cante in perioada ce a urmat pe scenele marilor teatre de opera din lume, precum Opera de Stat din Viena, Bayerische Oper din Munchen, Opera din Paris, operele din Monte Carlo, Luxemburg, Liege, Bruxelles, Amsterdam, Madrid, Toledo, Bordeaux, Limoges, Dijon, Berna, Koln, Bologna, Malta, Salonic, Mexico City, Houston, New York.
Laureata a mai multor concursuri internationale de canto, Iulia Isaev a cantat in majoritatea teatrelor lirice importante din lume. Debutul sau la nivel international s-a petrecut in anul 1992, cand a fost invitata la Opera de Stat din Viena sa interpreteze rolul Donna Anna din Don Giovanni de Mozart, iar ulterior a sustinut acest rol la Opera national du Rhin din Strasbourg, Bunkamura Hall din Tokyo (productie a regizorului Peter Brook), Teatrul National din Tokyo, Semperoper-Dresda, Opera de Stat Bavareza din Munchen, Teatro dell’Opera di Roma s.a. Succesele sopranei au continuat cu Mimi din La Boheme de Puccini, rol interpretat la Opera din Zurich, la Opera din Koln, la Viena si la Teatro Regio di Torino, a dat viata lui Cio Cio San din Madama Butterfly la Teatro La Fenice din Venetia si la Teatro Sociale di Mantova.
Stefan Pop l-a intruchipat pe Alfredo din La Traviata pe mai multe scene internationale: Opera Nationala din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul Verdi din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul Carlo Felice din Genova, Teatrul Massimo din Palermo, Opera Nationala Bucuresti, Opera Israeliana din Tel Aviv. Stefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele sustinute in Seul, Shanghai si totodata in Oman si Muscat. La Covent Garden si Arena di Verona a avut prilejul de a canta alaturi de Placido Domingo. In februarie 2012, Stefan Pop a cantat pentru prima data pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantua in Rigoletto.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.