Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Un nou concert Cartografii sonore la sfarsitul lunii octombrie la Muzeul Hartilor

Un nou concert Cartografii sonore la sfarsitul lunii octombrie la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Dupa un itinerar sonor inceput in luna februarie, stagiunea Cartografii sonore prezinta o noua harta istorica ce isi va revela povestea prin intermediul muzicii clasice. In seara zilei de marti, 31 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, evenimentul va aduce in prim-plan o harta ce reprezinta vechi teritorii dacice, realizata la Anvers, in anul 1595, de celebrul cartograf Abraham Ortelius. 
Dacia, Moesia. Descrierea veche este o harta istorica ce se remarca prin bogatia informatiilor oferite in limba latina: localitati dacice, ape si munti cu vechile denumiri. Pe cursul raului Sargetia apare o inscriptie ce semnaleaza locul unde "regele Decebal si-a ingropat comoara". Prelegerea despre harta vedeta va fi sustinuta de istoricul dr. Silviu Anghel si va fi urmata de concertul Chordis Quartet. Inspirat de teritoriile descrise de harta, programul va cuprinde lucrari de Haydn - Op. 20 nr. 2 in Do major si L. van Beethoven - Op. 18 nr. 4 in Do minor.
Accesul se face pe baza de inscriere la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza si prin achitarea biletului de 8 lei/persoana.
Stagiunea Cartografii sonore este o initiativa a MNHCV si UCIMR, un proiect derulat prin programul Oportunitati la tine acasa dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, program prin care tineri artisti gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din Romania in cele peste 100 de concerte organizate anual. In sprijinul eforturilor de promovare si sustinere a tinerilor muzicieni in aceasta stagiune s-a alaturat Banca Transilvania, prin increderea acordata antreprenoriatului din sectorul creativ.
Dupa succesul primelor evenimente, organizatorii promit in continuare sa aduca in atentia publicului o noua perspectiva inedita asupra vizitei la muzeu, in apropierea hartilor vechi, unde istorii, mentalitati, coduri estetice si alte valori ale societatilor care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire noua. Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi este singura institutie culturala cu acest specific din Romania si printre putinele din lume, in general, hartile fiind asimilate muzeelor de istorie sau militare, in timp ce cartile sunt apanajul bibliotecilor.
Muzeul detine o colectie de peste 750 de harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente. Nucleul central al colectiei il constituie donatia familiei Adrian si Daniela Nastase din anul 2003, an in care a fost inaugurat muzeul. Gazduit intr-o cladire construita in perioada interbelica, intr-un stil ce aduce aminte de palatele venetiene de secol XV, muzeul isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor si un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii.

Mai multe detalii despre concert aflati de pe www.muzeulhartilor.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.