Sambata, 27 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Trei filme despre Tinutul Buzaului proiectate la Cinema Muzeul Taranului

Trei filme despre Tinutul Buzaului proiectate la Cinema Muzeul Taranului

Email Imprimare

Luni, 15 ianuarie 2018, ora 19.00, la Cinema Muzeul Taranului - Studioul Horia Bernea, sunteti invitati sa sarbatorim Ziua Culturii Nationale la Muzeul National al Taranului Roman, ocazie cu care celebram Tinutul Buzaului, una din vechile regiuni istorice ale Romaniei, unde locurile sunt pline de povesti si de oameni primitori. In Buzau se spune o istorie a pamantului si a oamenilor locului, dezvaluite prin trei filme documentare realizate de DigiWorld, in parteneriat cu Geoparcul Tinutul Buzaului.

Piatra-Tinutul Buzaului (42 min.), documentar difuzat in premiera cinematografica de Muzeul National al Taranului Roman. Filmul aduce in prim-plan cititori in piatra si cioplitori in stanca – sculptori exceptionali si creaturile lor fabuloase de la marginea padurii, dar si trovanti slefuiti de natura, care intra in rezonanta cu sculpturile, cu muntii de sare si cu vulcani noroiosi ce dau nastere impreuna unui peisaj cu note de fantastic. (Producator Digi World, regizori: Adriana Oprea, Anca Gradinariu si Iulian Pana, anul 2017)
La finalul filmului regizorii vor fi deschisi la discutii si intrebari din partea publicului.
Focul-Tinutul Buzaului (35 min.). Inspirat de focurile vii din Lopatari, documentarul are ca subiect acest fenomen natural spectaculos, specific zonei, si un personaj principal, fierarul Titi Stan, de 85 de ani din Bozioru, care stie sa faca o caruta intreaga de la A la Z in micul sau atelier. (Producator – DigiWorld, regizor: Adriana Oprea, anul 2015)
Lemnul-Tinutul Buzaului (38 min.) este un documentar dedicat unei materii care inca randuieste viata oamenilor de la nastere si pana la moarte, ii adaposteste, ii hraneste si ii inspira, dar mai ales ii apropie de Dumnezeu, prin bisericile de lemn din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, capodopere de arhitectura si de spiritualitate. (Producator DigiWorld, regizori: Andrei Dobrescu, Adriana Oprea, anul 2016).
Evenimentul este organizat de DigiWorld, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, Geoparcul Tinutul Buzaului.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool. Mai multe puteti afla accesand www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.