Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Harta Romaniei de la 1919. Concert KRiSPER in stagiunea "Cartografii sonore"

Harta Romaniei de la 1919. Concert KRiSPER in stagiunea "Cartografii sonore"

Email Imprimare

Concertele stagiunii Cartografii sonore continua prin programul de toamna cu un eveniment special marti, 2 octombrie, de la ora 18:00, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (Strada Londra nr. 39), parte din proiectul 100 de ani in 100 de concerte, derulat de UCIMR. Evenimentul va fi dedicat hartii Romaniei Mari cu noile frontiere admise la Congresul de la Paris, aparuta in anul 1919, iar cuvantul inainte va apartine muzeografei Despina Hasegan.

Publicul este invitat sa redescopere aceasta harta istorica ce va capta, cu acest prilej, o "textura sonora" inedita de jazz, rock si pop prin concertul sustinut de KRiSPER. In virtutea ideii ca vechiul si noul si-au gasit loc dintotdeauna in structura culturii si societatii romanesti de-a lungul timpurilor, concertul va fi sustinut de una dintre cele mai recente formule de jazz fusion din Romania. Vor concerta: Adi Stoenescu - pian electric, efx, Alexandru Badea – percutie, Harvis Cuni Padron – trompeta, efx, Michael Acker – bass, efx, Alex Arcus – sax, efx, cinci muzicieni cu o bogata experienta concertistica pe scenele de jazz din Romania.
Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, prin inscriere in prealabil pe site-ul muzeului www.muzeulhartilor.ro.
 
Despre harta Romania Mare cu noile frontiere admise de Congresul de la Paris, Constatin Teodorescu, Vasile Merutiu, Bucuresti, 1919.
Harta a fost intocmita in 1919, la scurt timp dupa incheierea Primului Razboi Mondial, de catre generalul Constantin Teodorescu si profesorul dr. Vasile Merutiu. Pe harta, granitele sunt trasate in unele zone cu o linie punctata; in colturi apar planurile catorva orase importante din provinciile istorice romanesti care, dupa momentul 1 Decembrie 1918, ajunsesera sa fie unificate in Romania Mare. Pentru completarea experientei, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri Sarica Niculitel din podisul Dobrogei, regiune care avea un statut cu totul special si in vremea Romaniei Mari.
Stagiunea Cartografii sonore este o initiativa a MNHCV si UCIMR, parte din programul 100 de ani in 100 de concerte derulat de UCIMR pentru a celebra Centenarul Romaniei, proiect cultural co-finantat de AFCN si Ministerul Culturii.
Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul Oportunitati la tine acasa, dedicat tinerilor muzicieni exceptionali, program prin care tineri artisti gasesc oportunitati reale de afirmare pe scenele din Romania. In sprijinul eforturilor de promovare si sustinere a tinerilor muzicieni s-a alaturat Banca Transilvania, prin increderea acordata antreprenoriatului din sectorul creativ. Dupa succesul primelor evenimente, organizatorii promit in continuare sa aduca in atentia publicului o noua perspectiva, inedita, asupra vizitei la muzeu, in apropierea hartilor vechi, unde istorii, mentalitati, coduri estetice si alte valori ale societatilor care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire noua.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.