Joi, 13 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Nestemate muzicale transilvanene la biserica fortificata din Cincsor

Nestemate muzicale transilvanene la biserica fortificata din Cincsor

Email Imprimare

Asociatia Contrafort Pro Kleinschenk-Cincsor va invita sambata, 13 octombrie 2018, ora 19.00 la biserica evanghelica fortificata din Cincsor, la ultimul concert organizat in cadrul proiectului Muzici de Cincsor. Intrarea este libera. Va fi o seara speciala, dedicata muzicii trasilvanene – cu selectii din operele compozitorilor transilvaneni Johann Sartorius, Johann Knall si Gustav Fleischer - si, in mod inedit, muzicii care rasuna in Cincsor la toate evenimentele din viata comunitatii, pe vremea cand comunitatea saseasca era infloritoare.
Aceasta muzica este astazi redescoperita ca urmare a cercetarii arhivei muzicale istorice a parohiei evanghelice Cincsor, cercetare care a constituit obiectivul principal al proiectului Muzici de Cincsor. Acest ultim concert este prilejuit de intoarcerea arhivei muzicale la Cincsor, dupa incheierea procesului de cercetare si sistematizare a sutelor de partituri manuscrise, manuscrise muzicale si volume de partituri tiparite, databile intre prima jumatate a secolului al XIX-lea si prima jumatate a secolului XX.
Muzica va fi interpretata de ansamblul Cantate Domino: Orsolya Lovenberger (mezzosoprana), Marta Lovenberger (mezzosoprana), Theodora Ciurezu (vioara), Kurt Philippi (violoncel) si Ursula Philippi (pian si orga).
Scopul proiectului Muzici de Cincsor este promovarea patrimoniului cultural muzical al sasilor cincsoreni, iar activitatile sale au cuprins, pe langa sistematizarea si conservarea arhivei muzicale istorice a sasilor din Cincsor si a colectiei de instrumente muzicale vechi, si o serie de concerte pentru publicul larg, precum si concerte si ateliere interactive pentru copii. Rezultatetele cercetarii istoriei muzicii cincsorene vor sta la baza amenajarii unei expozitii permanente interactive in biserica fortificata Cincsor.
Biserica evanghelica fortificata din Cincsor este cea mai bine si complet conservata biserica fortificata saseasca din zona Fagarasului si una dintre cele mai pitoresti din toata Transilvania.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.