Marti, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Concertul Alley of Winds, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Concertul Alley of Winds, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Email Imprimare

Concertele stagiunii Cartografii sonore continua prin programul de toamna cu un nou eveniment special programat marti, 13 noiembrie, de la ora 18.00, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (Strada Londra nr. 39). Evenimentul face parte din proiectul 100 de ani in 100 de concerte derulat de UCIMR pentru a sarbatori Centenarul alaturi de public si cei mai bun artisti ai momentului, dar si alaturi de tinere talente aflate in plina afirmare.
De aceasta data, seara va fi dedicata hartii Rumania and adjacent states, publicata in anul 1920 de catre o prestigioasa companie scotiana. Spre deosebire de celelalte harti aparute pana la acel moment, aceasta prezinta amanunte speciale ale reliefului prin variatiile de altitudine. O prezentare a acestei harti va fi realizata de Ioana Zamfir, muzeograf, in prima parte a evenimentului.
Seara se va continua cu o premiera: va avea loc primul concert al formatiei camerale Alley of Winds. Desi concerteaza pentru prima data sub acest nume, tinerii muzicieni s-au facut remarcati in ultimii ani pentru talentul deosebit dovedit in arta interpretativa a instrumentelor pentru suflat, colaborand cu mari orchestre nationale. Vor concerta: Diana Elenescu – flaut, Andrei Valeanu – clarinet, David Daniel Dinu – oboi, Alexandra Stanciu – fagot si Mihai Gheorghe – corn.
Asadar, veti putea redescoperi harta prin intermediul unei experiente "multidimensionale", unde relieful Romaniei Mari de la 1920 va putea fi perceput si prin "adierile" si armoniile instrumentelor pentru suflat. Din program vor face parte lucrari de Ferenc Farkas, Jacques Ibert, Vasile Jianu si Fridolin Dallinger.
Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile, prin inscriere in prealabil pe site-ul muzeului: www.muzeulhartilor.ro

 Rumania and adjacent states, 1920
Harta poarta titlul Rumania and adjacent states si a fost publicata in anul 1920 de celebra firma scotiana John Bartholomew & Son Ltd, specializata in realizarea si tiparirea de harti si atlase. Compania avea deja 100 de ani de functionare atunci cand a fost tiparit atlasul din care face parte aceasta harta a Romaniei Mari - Times Survey Atlas of the World. Pregatirea editiei din 1920 a durat cinci ani si la realizarea ei s-a acordat o atentie deosebita culorilor hipsometrice (culori prin care este indicata variatia de altitudine).
Pentru completarea experientei, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise pe harta.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.