Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Concert in formula de 6 clarinete in jurul Hartii Valahiei de la 1789

Concert in formula de 6 clarinete in jurul Hartii Valahiei de la 1789

Email Imprimare

In urma succesului editiei anterioare Cartografii sonore, cand a avut loc un concert la sase violoncele in jurul Hartii Transilvaniei de la 1635, invitat fiind reputatul ansamblu Violoncellissimo, stagiunea continua la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi cu un nou concert de exceptie inspirat de povestea Hartii Valahiei de la 1789. De aceasta data, harta de colectie va aduce in fata publicului un concert aparte in formula de sase clarinete, sustinut de cunoscutul ansamblu Clarino, singurul ansamblu consacrat clarinetului din Romania.
Marti, 26 martie 2019, de la ora 18:00, vor concerta Dominic Martinas, Claudiu Minea, Andrei Valeanu, Dragos Stancu si Tudor Poenaru. Artistii vor interpreta, sub conducerea muzicala a lui Emil Visenescu – prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii George Enescu, un program ce va cuprinde lucrari de Luc Balmer, Johannes Brahms, Ferenc Farkas si Zez Confrey, un program care va pune in valoare atat calitatile unui instrument prea putin intalnit in Romania in aceasta formula, dar si calitati ale hartii prezentate. Vor fi interpretate cantece traditionale care evoca frumuseti ale naturii, compozitii din perioada medievala si romantica, dar si compozitii ale secolului XX reprezentate de lucrari de jazz.
Evenimentul va avea loc in saloanele muzeului din strada Londra nr. 39, iar intrarea va fi libera, prin rezervare direct pe site-ul muzeului (locurile fiind limitate), la aceasta adresa: www.muzeulhartilor.ro
Evenimentul face parte din proiectul 100 de ani in 100 de concerte organizat de UCIMR si finantat de Primaria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.
Harta care a inspirat acest concert este o harta veche a Principatului Valahiei, Das Furstenthum Walachey, realizata de cunoscutul cartograf si editor austriac Franz von Reilly, in anul 1789. Lucrarea ofera numeroase informatii: de la reprezentarea zonelor impadurite si a cursurilor de apa, la amplasarea unor localitati, marcate cu diverse simboluri miniaturale, si la consemnarea unor batalii din perioada razboaielor ruso-austro-turce. A fost inclusa in atlasul Schauplatz der fünf Teile der Welt, ce cuprindea 830 de harti ale tarilor europene. Mai multe informatii despre povestea acestei harti vor fi expuse de muzeograful Despina Hasegan in deschiderea evenimentului.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.